Sari la conținut

Top semne că ești un alcoolic funcțional și la ce să fii atent la cei dragi

CRĂCIUNUL este chiar după colț, iar pentru majoritatea oamenilor vine cu porții suplimentare de băutură.

Dar dacă ești capabil să bei litri de vin fiert de Moș Crăciun fără să te simți emețit, atunci ar putea însemna că ești un alcoolic funcțional.

Experții definesc un alcoolic funcțional ca fiind cineva care suferă de alcoolism, dar este încă capabil să își mențină activitățile zilnice, cum ar fi munca și angajamentele sociale.

Din cauza faptului că oamenii sunt capabili să trăiască o viață aparent normală, poate fi greu să vezi un alcoolic funcțional.

CEO-ul  companiei Delamere, specialist în sănătate și dependență, Martin Preston, a spus că cei care suferă de alcoolism sunt excepțional de buni în a-și ascunde starea.

El a spus: „Cu puține consecințe negative aparente, este puțin probabil ca un alcoolic funcțional să vrea să se schimbe ceva, pentru că simte că mai are timp.

Dependența de alcool se află la capătul cronic al spectrului tulburărilor legate de consumul de alcool pentru care nu există tratament.

Poate fi, totuși, tratată cu succes și cu cât tratamentul este întreprins mai devreme, cu atât mai bine pentru persoana în cauză și pentru cei dragi.”

Dar care sunt semnele pe care trebuie să le știi?

1. O cantitate constantă de băutură

Oamenii care sunt alcoolici funcționali se vor asigura întotdeauna că au băutură în apropiere sau că au acces la alcool.

Acest lucru poate fi dificil de observat în perioada Crăciunului, deoarece se pare că întotdeauna este liber la prosecco sau vin fiert.

Martin a spus că este posibil ca alcoolicii funcționali să ascundă alcoolul în locuri ciudate, cum ar fi garajul, la birou, în tufișuri sau în mașina lor – astfel încât să știe unde este atunci când au nevoie de el.

2. Schimbarea comportamentului

Martin a spus că a deveni iritabil, anxios, neliniștit și incapabil să doarmă dacă nu pot să bea este un semn al unui alcoolic funcțional.

El a mai spus că alcoolicii funcționali pot deveni neregulați, spontani, supărați sau își pot schimba complet caracterul în timp ce sunt în stare de ebrietate.

3. Bea în momente ciudate

Din nou, mulți oameni sunt predispuși la un pahar de alcool în dimineața de Crăciun – ceea ce nu înseamnă întotdeauna că aveți o problemă.

Dar Martin spune că a bea în mod regulat dimineața înainte de a-și începe ziua, sau în momente ciudate ale zilei, cum ar fi ora prânzului, pentru a evita simptomele de sevraj de alcool, este, de asemenea, un semn.

El a mai spus că consumul de alcool între orele de lucru sau între întâlniri sau consumul de alcool suficient pentru a-și menține nivelul de alcool maxim dacă este dependent de alcool este un semn cheie că cineva se luptă cu băutura.

4. Negare

Dacă cineva pe care îl cunoști, sau tu însuți a început să devină defensiv sau inflexibil atunci când este provocat să bea, atunci ar putea fi un motiv de îngrijorare.

Când cineva justifică consumul de alcool ca o modalitate de a se relaxa după muncă, o zi plină cu copiii sau ca o recompensă în mod regulat, atunci ar putea fi un semn al unui alcoolic funcțional.

Negarea că sunt alcoolici, raționamentul că încă își păstrează un loc de muncă sau duc copiii la școală la timp este, de asemenea, un semn al unei lupte cu consumul de băutură și că aceasta se pune în calea vieții de zi cu zi, a explicat Martin.

5. Pierderea memoriei

Dificultatea de a-și reaminti evenimentele care au avut loc în timp ce era beat este un semn cheie al unui alcoolic funcțional, a spus Martin.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel