vineri, octombrie 23, 2020

Detoxifierea ficatului se poate face incluzând în dieta zilnică un număr redus de produse sănătoase și eliminând alimentele prăjite și semipreparatele.

Printre produsele care ne pot ajuta la detoxifierea hepatică se numără grapefruitul, morcovul, sfecla, ceaiul verde, merele, uleiul vegetal presat la rece, lămâia și varza.

Grapefruitul, de exemplu, contribuie la detoxifierea ficatului datorită vitaminei C și a antioxidanților.

Citește și:

Morcovul și sfecla, de asemenea, sunt un depozit real de flavonoide vegetale și beta-caroten, elemente care pot stimula îmbunătățirea funcției hepatice.

Ceaiul verde este, la rândul său, extrem de util pentru sănătatea ficatului, deoarece conține catechine (antioxidanț puternici).

Un alt aliment care curăță ficatul este mărul, care ameliorează funcțiile hepatice.

Uleiul vegetal presat la rece, cum ar fi cel de măsline, de cânepă sau de in conține grăsimi sănătoase care absorb toxinele.

Citește și:

Lămâia poate contribui la sănătatea ficatului dacă în fiecare dimineață bem un pahar de suc proaspăt, funcțiile hepatice devenind astfel mult mai active încă de la prima oră.

În ceea ce privește varza, aceasta este un aliat puternic al ficatului și se recomandă să fie consumată atât proaspătă, cât și fiartă sau murată.

Parteneri--