Sari la conținut

Topul alimentelor care ajută la detoxifierea ficatului

Detoxifierea ficatului se poate face incluzând în dieta zilnică un număr redus de produse sănătoase și eliminând alimentele prăjite și semipreparatele.

Printre produsele care ne pot ajuta la detoxifierea hepatică se numără grapefruitul, morcovul, sfecla, ceaiul verde, merele, uleiul vegetal presat la rece, lămâia și varza.

Grapefruitul, de exemplu, contribuie la detoxifierea ficatului datorită vitaminei C și a antioxidanților.

Morcovul și sfecla, de asemenea, sunt un depozit real de flavonoide vegetale și beta-caroten, elemente care pot stimula îmbunătățirea funcției hepatice.

Ceaiul verde este, la rândul său, extrem de util pentru sănătatea ficatului, deoarece conține catechine (antioxidanț puternici).

Un alt aliment care curăță ficatul este mărul, care ameliorează funcțiile hepatice.

Uleiul vegetal presat la rece, cum ar fi cel de măsline, de cânepă sau de in conține grăsimi sănătoase care absorb toxinele.

Lămâia poate contribui la sănătatea ficatului dacă în fiecare dimineață bem un pahar de suc proaspăt, funcțiile hepatice devenind astfel mult mai active încă de la prima oră.

În ceea ce privește varza, aceasta este un aliat puternic al ficatului și se recomandă să fie consumată atât proaspătă, cât și fiartă sau murată.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel