Sari la conținut

Topul alimentelor care scad riscul de cancer

Deși în multe cazuri, experții nu știu exact cum acționează super-alimentele, există dovezi clare că anumite fructe și legume pot preveni apariția cancerului.

Roșii

Un pahar de suc de roşii consumat zilnic ar putea combate cancerul la sân, stimulând secreţia unui hormon care luptă împotriva bolii, au descoperit cercetătorii americani.

„Avantajele consumului de roşii sau a produselor pe bază de roşii, chiar şi pentru o scurtă perioadă de timp, au fost evidente în descoperirile noastre”, au afirmat cercetătorii americani de la Universitatea Rutgers din New Jersey.

De exemplu, un pahar de suc de tomate pe zi conţine o cantitate suficientă de licopen, substanţa chimică din roşii care stimulează secreţia de adiponectină, hormonul care combate factorii de risc ai cancerului la sân.

Crucifere

Varza, brocoli şi conopida ţin ascut mintea şi previn tulburările de memorie. Cercetătorii au descoperit că femeile care consumă regulat aceste vegetale stau cel mai cu memoria.

Un alt beneficiu important pe care îl aduce consumul de crucifere este protecţia împotriva cancerului.

Usturoi

o cercetare a specialiștilor chinezi de la Centrul de Prevenire și Control al Bolilor din provincia Jiangsu arată că usturoiul consumat timp îndelungat previne cancerul, dar și alte boli cronice.
Cercetătorii consideră că beneficiile aduse de usturoi se datorează unei substanțe numite alicină, care are proprietăți puternic antimicrobiene. Alicina nu numai că reduce inflamațiile, dar previne și distrugerea celulelor de către radicalii liberi.Grape fruit

Rodii

Acestea sunt bogate în antioxidanţi care protejează creierul şi stimulează memoria. Experţii au descoperit că rodiile previn îngroşarea şi rigidizare arterelor.

Morcovi

Sunt o sursă excelentă de antioxidanţi, aceştia fiind asociaţi cu un risc scăzut de cancer de vezică urinară, cancer de prostată, cervical, colorectal şi esofagian. Stimulează sistemul imunitar şi menţin ochii sănătoşi.

Spanac

Protejează împotriva bolilor oftalmologice, ţine creierul în priză şi este „scut” împotriva cancerului de colon, prostată şi mamar. În plus, reglează tensiunea arterială, inflamaţia şi menţine inima sănătoasă. Conţine cantităţi mari de nutrienţi: vitamina K, calciu, vitamina A şi C, B12, magneziu şi fier. Vitamina K ajută la fixarea calciului în oase şi previne osteoporoza sau alte boli osoase.

 

 

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel