Sari la conținut

Topul fructelor și legumelor care conțin cele mai multe pesticide

Potrivit specialiștilor de la Environmental Working Group, cele mai contaminate fructe care pot fi achiziționate de pe rafturile supermarketurilor sunt căpșunele.

Oamenii de știință au realizat o cercetare și au descoperit că 98% din mostrele de căpșuni din marile magazine conțineau cel puțin un tip de pesticide. Conform raportului, căpșunele au ajuns pe primul loc în top din cauza faptului că producătorii și-au dorit să le transforme într-un fruct disponibil pe durata întregului an.

Cercetarea desfășurată în Statele Unite a ajuns la concluzia că cele mai „murdare” 12 vegetale sunt:

  • Căpșunele
  • Merele
  • Nectarinele
  • Piersicile
  • Țelina
  • Strugurii
  • Cireșele
  • Spanacul
  • Roșiile
  • Ardeiul gras
  • Roșiile cherry
  • Castraveții

Aceeași organizație americană a publicat și o listă a celor mai sigure alimente de proveniență vegetală:

  • Avocado
  • Porumb
  • Ananas
  • Mazăre (congelată)
  • Ceapă
  • Sparanghel
  • Mango
  • Papaya
  • Kiwi
  • Vânătă
  • Pepene galben
  • Grapefruit
  • Pepene cantaloupe
  • Conopidă

 

Fructele  și legumele sunt parte esențială a unui stil de viață sănătos, dar dacă nu putem să le achiziționăm de la producători locali sau cu certificare bio, este preferabil să renunțăm la cele de pe lista „neagră”, recomandă Prevention.com.

În schimb, vegetalele din a doua listă pot fi consumate chiar dacă sunt crescute convențional.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel