Potrivit specialiștilor de la Environmental Working Group, cele mai contaminate fructe care pot fi achiziționate de pe rafturile supermarketurilor sunt căpșunele.
Oamenii de știință au realizat o cercetare și au descoperit că 98% din mostrele de căpșuni din marile magazine conțineau cel puțin un tip de pesticide. Conform raportului, căpșunele au ajuns pe primul loc în top din cauza faptului că producătorii și-au dorit să le transforme într-un fruct disponibil pe durata întregului an.
Cercetarea desfășurată în Statele Unite a ajuns la concluzia că cele mai „murdare” 12 vegetale sunt:
Aceeași organizație americană a publicat și o listă a celor mai sigure alimente de proveniență vegetală:
Fructele și legumele sunt parte esențială a unui stil de viață sănătos, dar dacă nu putem să le achiziționăm de la producători locali sau cu certificare bio, este preferabil să renunțăm la cele de pe lista „neagră”, recomandă Prevention.com.
În schimb, vegetalele din a doua listă pot fi consumate chiar dacă sunt crescute convențional.
Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice care generează noi presiuni asupra sistemului de sănătate. Bunăstarea…
Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei…
Există trei nevoi fundamentale ale oamenilor pentru a supraviețui: alimentația, oxigenul și somnul. Odihna este…
O întrebare tot mai frecventă în rândul românilor în ultima perioadă este dacă anii lucrați…
Două zodii norocoase își îndeplinesc visurile, săptămâna aceasta. Pentru acești nativi, zilele actuale par să…
Un student în vârstă de 20 de ani din Belgia a făcut necroză hepatică și…