joi, septembrie 24, 2020

Cate fire de par ar trebui sa ne cada pe zi, care sunt cauzele caderii podoabei capilare si cum putem combate imputinarea firelor de par?

Iata cele mai frecvente intrebari despre caderea parului si raspunsurile la ele!

Parul, cum fi el – lung, scurt, ondulat, cret, lins, reprezinta unul dintre atuurile feminine, motiv pentru care nicio femeie nu se vede pe sine lipsita de podoaba capilara. Iata de ce multe femei au o stare de spirit proasta in zilele in care considera ca parul nu le sta bine. Caderea firelor de par reprezinta una dintre cele mai mari spaime ale femeilor. Pentru a putea reduce imputinarea firelor de par, trebuie sa intelegem ce este in spatele caderii acestora.

Citește și:

Caderea parului este des intalnita si la femei

Ideea ca doar barbatii au probleme cu caderea parului este demult depasita. Aproximativ 40% din femei se confrunta cu caderea parului, fie pe perioade scurte de timp, fie chiar pe perioade lungi. In timp ce unora li se imputineaza firele de par de pe tot capul, altora le cade parul doar in anumite zone al scalpului.

Cum creste parul

In medie, scalpul are 100.000 de fire de par. Fiecare folicul produce un singur fir care creste, in medie, 1 centimetru si 25 de milimetri intr-o luna. Durata medie de viata a unui fir de par este de sase ani. Asadar, dupa sase, firul cade, iar foliculul din care s-a desprins creste un nou fir de par. Astfel, se reia ciclul. In fiecare moment, 85% din parul din cap este in continua crestere, in timp ce celalalte fire asteapta sa cada, evident, nu toate deodata.

Citește și:

 

Continuarea pe Lyla.ro

Parteneri