marți, iunie 28, 2022

Locuitorii Coreei de Sud vor deveni cu un an mai tineri. Viitorul președinte sud-coreean Yoon Suk-yeol plănuiește să îi facă pe oameni cu un an mai tineri atunci când va prelua funcția. Oricât de ciudat ar suna, există un motiv întemeiat pentru schimbare.

În majoritatea țărilor, oamenii împlinesc un an la un an după ce s-au născut. În Coreea de Sud, este mult mai complicat decât atât: în unele cazuri, un copil de o zi poate avea chiar 2 ani, scrie IFL Science.

Te-ar mai interesa: Simptomele diabetului: semn în jurul ochilor care ...

În prezent, există trei sisteme de notare a vârstei în Coreea de Sud, iar persoanele care folosesc sistemul tradițional sunt cele care ar putea „întineri” cel mai mult.

Cum îmbătrânesc oamenii în Coreea de Sud

În sistemul coreean de notare a vârstei, în momentul în care te naști, ești considerat a fi un copil de un an. Acest lucru se datorează faptului că timpul petrecut în uter este considerat parte din viața ta, chiar dacă nu ai profitat la maximum de el.

Ca să fie și mai complicat, în acest sistem nu îmbătrânești la un an de la naștere, ci în ziua de Anul Nou. Asta înseamnă că dacă te-ai născut la 11:58 în noaptea de Revelion, două minute mai târziu vei împlini doi ani.

Te-ar mai interesa: Dieta minune a călugărilor japonezi: 10 kilograme ...

Pe lângă faptul că provoacă o mulțime de presiuni suplimentare pentru un nou-născut, sistemul este decalat față de mare parte din lume. Există un alt sistem, sistemul de aniversare de Anul Nou, care îți permite să ai zero ani la naștere, însă vei îmbătrâni tot de Anul Nou, mai degrabă decât în ziua nașterii.

Cel mai des folosit sistem este sistemul coreean, deși unii folosesc sistemul internațional în copilul are zero ani la naștere și împlinește 1 an peste 12 luni, în aceeași zi. Pe lângă faptul că sistemul coreean este pur și simplu confuz, provoacă complicații practice.

Te-ar mai interesa: Cum să pierzi grăsimea viscerală: Factorul non-die...

„Din cauza calculelor diferite ale vârstei legale și sociale, ne-am confruntat cu costuri sociale și economice inutile din cauza confuziei persistente și a disputelor privind calcularea vârstei pentru servicii sociale, de asistență socială și alte servicii administrative sau pentru semnarea sau interpretarea diferitelor contracte”, spune Lee Yong-ho, șeful subcomisiei politice, judiciare și administrative a echipei de tranziție, despre decizia de a-i pune pe toți oamenii în conformitate cu vârsta internațională.

Te-ar mai interesa: 3 motive pentru care câștigăm mai multă grăsime ab...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private