marți, martie 28, 2023

Totul despre atacul de cord major. Potrivit Asociației Americane a Inimii, uneori semnele de avertizare ale unui atac de cord încep încet. Acestea pot include disconfort, durere sau presiune în piept, brațe, spate, gât, maxilar sau stomac; dificultăți de respirație; transpirații reci; greață și amețeli.

Ratona Harr, instructor sportiv, preda cursul obișnuit de spinning când a simțit o durere în piept. Apoi, când a întins mâna după o greutate, și a observat că brațul stâng îi amorțise. Apoi, corpul a mai dat un semn, a transpirat excesiv, a povestit Harr, pentru Today.com.

Te-ar mai interesa: TOP 5 ceaiuri cu efect rapid în tratamentul puseur...

Harr a încercat să meargă spre baie, dar abia mai respira și nu putea să-și păstreze echilibrul.

Echipa medicală de urgență a sosit la fața locului și a constatat că a suferit un atac de cord sever și a dus-o de urgență la spital.

„Mi s-au pus două stenturi la inimă pentru că am avut un blocaj în artera principală a inimii”, a declarat Harr pentru sursa citată.

Ceea ce a descris ea este cunoscut sub numele de atac de cord „widow-maker”, care apare atunci când fluxul sanguin este complet blocat în artera descendentă anterioară stângă.

Termenul reflectă cât de fatală poate fi această afecțiune: De obicei, duce la stop cardiac brusc, care ucide aproape 90% dintre persoanele care suferă de această afecțiune în afara spitalului, potrivit Sudden Cardiac Arrest Foundation.

Te-ar mai interesa: Cel mai eficient suc de legume pentru calculii bil...

Harr a supraviețuit și și-a împărtășit povestea pentru a-i face pe alții să conștientizeze semnul de avertizare timpurie pe care nu l-a observat.

Ce a simțit Harr cu trei zile înainte de atac? O presiune și disconfort în piept în timp ce preda la clasă. Ea a spus că a simțit ca o „perturbare” în corpul ei pe care nu o mai experimentase niciodată înainte. A stat liniștită tot restul zilei și a primit un masaj a doua zi, dar nu și-a dat seama ce se întâmpla în corpul ei.

Te-ar mai interesa: Analiza gratuită care poate depista cancerul înain...

Semnele de avertizare ale unui atac de cord

Recuperarea lui Harr a inclus și purtarea unui defibrilator extern care poate provoca un șoc cardiac pentru a readuce inima la un ritm cardiac normal, timp de aproximativ cinci luni.

De asemenea, a fost supusă la reabilitare cardiacă pentru a-și reface forța inimii și la ablație cardiacă, în care medicii folosesc căldura sau frigul pentru a trata un ritm anormal.

Ea suferă încă de insuficiență cardiacă congestivă, adică atunci când inima nu pompează sângele atât de bine pe cât ar trebui, și trebuie să își mențină ritmul cardiac sub 150 de bătăi pe minut atunci când predă cursuri de fitness.

Te-ar mai interesa: Se aşteaptă o nouă pandemie! A început goana după ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private