Totul despre oboseală – Care sunt deficienţele de minerale şi vitamine şi cum să le rezolvi

Totul despre oboseală – Care sunt deficienţele de minerale şi vitamine şi cum să le rezolvi
Totul despre oboseală - Care sunt deficienţele de minerale şi vitamine şi cum să le rezolvi

Deja ştim că o carenţă de fier ne poate face obosiţi, însă există şi alte deficienţe, care pot duce la acelaşi simptom agasant – oboseala , sentimentul de greutate în tot ceea ce faci. Lăsat netratat acesta poate duce la foarte multe boli – de la cele de oase la probleme cognitive.

Dr. Anthony Kamaroff, ne explică care sunt cele mai întâlnite deficienţe – 3 tipuri de minerale şi 2 tipuri de vitamine, respectiv, fier, magneziu, potasiu, vitamina B12 şi acidul folic.

„Toate acestea pot fi corectate, dacă medicul recomandă suplimente alimentare sau prin schimbări alimentare” adaugă doctorul.

Deficienţa de vitamina B12 poate duce la probleme cu creierul şi cu regiunea cervicală, fierul este responsabil pentru hemoglobina, care se găseşte în celulele roşii şi care transportă oxigenul la celule.

Care este principala cauză a acestor deficienţe

Una dintre ele este popularitatea dietelor restrictive, cele care taie de pe listă carbohidraţii, astfel că organismul nu mai are „combustibil” cu care să funcţioneze. Eşti mereu înfometată. O altă cauză este lipsa fructelor şi legumelor din meniu sau evitarea micului dejun.

Recomandările medicilor sunt pentru – mai multă carne, peşte, nuci, ouă, fructe şi legume proaspete.

A.

 

0 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox