duminică, mai 29, 2022

Astăzi, mulți cosmetologi recomandă utilizarea unui serum pentru îngrijirea feței, deoarece se presupune că poate avea un efect „magic”. Privind în viitor, putem afirma că există ceva adevăr în asta – dar numai dacă serul să fie selectat și aplicat corect.

Prin urmare, astăzi vom înțelege cine are cu adevărat nevoie de un ser și cum să-l folosească pentru a obține rezultatul dorit.

Te-ar mai interesa: Cele trei otrăvuri pe care le mănâncă românii. Con...

Există mai multe tipuri de seruri:

  • pentru hidratare;
  • anti îmbătrânire;
  • antioxidant;
  • pentru regenerare;
  • pentru combaterea pigmentării;
  • pentru a combate radicalii liberi, acneea;
  • cu efect de lifting.

De regulă, serurile pentru față sunt mijloace de acțiune îngust direcționată. Prin urmare, este necesar să le selectați nu la întâmplare, ci în funcție de problema pe care doriți să o rezolvați.

Utilizarea unui serum pentru față este indicată pentru epiderma uscată, deshidratată, cu acnee, cu pigmentare sau cu prezența ridurilor fine. Serul poate fi folosit și în cazul sensibilității crescute a pielii, dar cu condiția ca dozajul produsului să fie corect selectat. În caz contrar, pielea va reacționa cu o inflamație severă.

Pentru a obține o eficacitate maximă, serurile sunt folosite în cure de 1-4 ori pe an. Un curs durează de la 2 săptămâni la 2 luni. Dacă scopul este eliminarea ridurilor sau a pielii lăsate, cursul poate dura de la 2 până la 3 luni. Apoi trebuie să faceți o scurtă pauză, dar este mai bine să înlocuiți un ser cu altul.

Te-ar mai interesa: Lidia Fecioru. Curiozități despre creierul uman. T...

Reguli de aplicare

După ce a fost ales produsul potrivit tipului de piele, puteți începe să-l folosiți. Pe pielea curățată și tonifiată, aplicați 2-3 picături de produs și întindeți pe toată suprafața feței cu mișcări ușoare de masaj. Acest lucru trebuie făcut dimineața și seara.

Pentru a spori efectul asupra unei anumite zone cu probleme, puteți aplica suplimentar 1-2 picături de ser. Există însă și seruri speciale pentru uz local, de exemplu, pentru zona din jurul ochilor.

Te-ar mai interesa: Lidia Fecioru: „Ține asta într-un borcan în ...

După 3-4 minute, când produsul este absorbit, aplicați o cremă pe piele. Este de dorit ca acesta să fie din aceeași linie cosmetică ca și serul.

Nu puteți folosi orice cremă. Este foarte greu de ghicit ce reacție va avea loc după amestecarea remediilor. Cel puțin, poate apărea o alergie sau o erupție cutanată specifică.

Dar dacă folosiți un ser sub formă de emulsie, după aplicarea acestuia, nu trebuie un produs cremă suplimentar. Aceste seruri independente creează o puternică barieră protectoare de lipide pe piele, deoarece conțin lipide. Dar serurile asemănătoare gelului ar trebui să fie întotdeauna închise cu o cremă.

Te-ar mai interesa: Scăpă de mucegai! Care este cel mai simplu și efic...

Serurile sunt mijloace accesibile și destul de eficiente pentru îngrijirea suplimentară a pielii. Cu toate acestea, înainte de a le folosi, este recomandat totuși să consultați un specialist. El vă va ajuta să alegeți cel mai eficient remediu pentru rezolvarea unei anumite probleme.

Dacă nu sunteți siguri de corectitudinea și necesitatea serului selectat, nu vă grăbiți să experimentați pentru a nu vă afecta pielea.

Te-ar mai interesa: Sfaturi dietetice EFICIENTE pentru persoanele care...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private