miercuri, martie 29, 2023

Floriile sunt pline de obiceiuri și tradiții, în fiecare colțișor al țării. De Florii se spune că fetele nemăritate care își doresc să își găsească alesul, trebuie să facă următorul ritual pentru ca Mântuitorul să le scoată ursitorul de drept divin în cale.

Floriile sunt pline de obiceiuri și tradiții, în fiecare colțișor al țării. De Florii se spune că fetele nemăritate care își doresc să își găsească alesul, trebuie să facă următorul ritual pentru ca Mântuitorul să le scoată ursitorul de drept divin în cale.

Te-ar mai interesa: OMS revizuiește recomandările de vaccinare împotri...

Floriile se mai numesc și Duminica Patimilor, Duminica Floriilor a Patimilor Domnului sau Intrarea Domnului în Ierusalim. Se sărbătoresc întotdeauna înainte cu o săptămână de Paște, iar anul acesta pică în aceași zi cu Paștele Catolic.

Floriile marchează şi începutul Săptămânii Patimilor, care se sfârșește odată cu sărbătoarea Învierii Domnului.

Tradiții de Florii pentru noroc în gospodării

Potrivit Tradiții și Superstiții, cea mai cunoscută tradiție a zilei de Florii este aceea a ramurilor de salcie, pe care credincioșii le duc dimineața la biserică, unde vor fi sfințite de către preot. După terminarea slujbei fiecare participant va lua crenguțe de salcie acasă, pe care le va păstra într-un loc curat, de regulă lângă o icoană. Această salcie se consideră că are puteri nebănuite și în vreme de necaz sau boală va fi de ajutor celui care o folosește.

Te-ar mai interesa: Test rapid care îți arată gradul de lăsare al sâni...

În unele zone ale țării se obișnuiește ca ramurile de salcie să fie puse și la mormintele rudelor, în acest mod aceștia vor ști că se apropie Paștele.

Astfel, în ziua de Florii, în unele regiuni, în toate casele se coc atâtea pâini de grâu câți membri are familia, dar pâinile variază ca formă și mărime conform vârstei celor din familie. Aceste pâini se împletesc din aluat de grâu cu grijă și se înfrumusețează cu figuri sau cruci tot din același aluat. Pâinile se vor da de pomană celor săraci pentru a fi feriți de probleme și necazuri.

Te-ar mai interesa: Leacul simplu și natural care te scapă de infecții...

Ce trebuie să facă fetele nemăritate?

Fetele trebuie să fiarbă, la miezul nopții spre Florii, apă cu bucuioc și să se spele cu ea pe cap a doua zi pentru a avea păr frumos și strălucitor.

Această apă o pun apoi la rădăcina unui păr înflorit, spunând: “Cât de frumos e părul înflorit, așa de frumoasă să fiu și eu; cum se uită oamenii la un păr înflorit, așa să se uite și la mine!”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private