sâmbătă, noiembrie 26, 2022

Mii de credincioşi aşteaptă să se închine la moaştele Sfintei Parascheva. Racla este depusă în baldachinul special amenajat în curtea Mitropoliei Moldovei, iar de la Mănăstirea Neamţ au fost aduse şi moaştele Sfântului Paisie. Până ieri, în cele două zile de pelerinaj peste 50.000 de persoane s-au închinat la moaşte.

Şi pentru că au fost şi oameni care au avut nevoie de îngrijiri medicale, autorităţile împreună cu reprezentanţii Crucii Roşii au organizat trei puncte medicale avansate.

Te-ar mai interesa: Un apropiat al Prințului Philip șochează: Regina E...

Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi, Ionuţ Grădinaru: Vor fi trei corturi: unul amplasat în curtea Mitropolie Iași, deservit de către ISU şi Smurd, un cort în curtea Mitropolie Iași deservit de voluntarii de la Crucea Roșie și un cort în zona sediului Serviciul de protecție civilă din cadrul Inspectoratului, în apropierea coloanei de pelerini. De asemenea, pentru operativitate, pe lungimea traseului de pelerini, vom interveni și cu două ATV-uri și două motociclete de intervenție rapidă.

Pâna la 15 octombrie se estimează că peste 300.000 de credincioşi vor veni la Iaşi pentru a participa la slujbele religioase şi la alte activitati prilejuite de hramul Sfintei Parascheva. Afluenţa maximă a pelerinilor este aşteptată în 14 octombrie, ziua de praznuire a Cuvioasei, informează RRA.

Te-ar mai interesa: Medic: Viața trăită în presiune nu e plus ci minus...


Ce se dă de pomană de Sfânta Parascheva

Sfânta Parascheva, 14 Octombrie! Credincioșii care respectă vechile tradiții respectă o serie de obligații spirituale. Astfel, în această zi gospodinele nu au voie să facă nici un fel de treburi: nu au voie să coasă, nu au voie să gătească și în general, nu au voie sfă facă nici un fel de treburi pe lângă casă.

Ce se dă de pomană de Sfânta Parascheva! Se spune că femeia care nu va ține cont de aceste interdicții se va alege cu dureri de cap și de ochi. În schimb, în această zi sfântă este bine să se împartă must și vin nou, pine și lipie. Dar, nu trebuie date de pomană fructe marcate cu cruce, precum nucile, castraveții și pepenele roșu.

Te-ar mai interesa: Cum să scapi de condensul de pe geamuri. Trucuri p...

Femeile însărcinate trebuie să împartă mâncarea cu copii sărmani. Astfel, Sfânta le va ocroti la naștere, iar nașterea copilului va fi ușoară și fără de dureri.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private