joi, august 18, 2022

Varianta Delta provoacă tot mai multe victime. Recent, membrii unei familii din Giurgiu și-au pierdut viața în urma infecției provocate de virusul SARS-CoV-2. Toți erau nevaccinați și au dezvoltat forme severe de boală, anunță autoritățile.

Mamă, tată și fiu, din Giurgiu, au murit de Covid la Spitalul județean din oraș, pe 13 octombrie, au declarat pentru G4Media.ro președintele Consiliului Județean și managerul Spitalului Județean. E vorba de un tânăr de 36 de ani și părinții săi, toți nevaccinați.

Te-ar mai interesa: O româncă a murit după ce a băut substanță de cont...

Autoritățile susțin că tratamentele au eșuat, întrucât membrii familiei au dezvoltat o formă severă de COVID. În acest sens, ei încurajează vaccinarea. Persoanele vaccinate nu dezvoltă forme severe, susțin medicii, și au șanse foarte reduse de deces.

Mamă, tată și fiu, morți de COVID în aceeași zi

Toți trei au fost internați cu o formă foarte gravă de covid și nu au răspuns la tratament. Părinții au murit la câteva ore distanță, iar băiatul – în cursul nopții. Nu au răspuns la nici un tratament, deși aveam schema de medicație”, a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență Giurgiu, Dragoș Chivu.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic a dezvăluit cum să scapi de burtă ga...

El a adăugat că peste 90% dintre cei internați sunt nevaccinați, în timp ce pacienții vaccinați dezvoltă forme ușoare ale covid.

Și personalul medical e afectat de aceste tragedii, e cumplit să vadă cum se sting atâția oameni sub ochii lor”, a adăugat Dragoș Chivu.

Președintele Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu, a confirmat și el tragedia familiei. Mai mult: potrivit lui Beianu, familia mai avea o fată, cadru medical, care a insistat pentru vaccinare, dar părinții și fratele ei nu au vrut să se imunizeze.

Te-ar mai interesa: Evită acest tip de masline! Sunt încărcate de adit...

”Din păcate, toate tratamentele au eșuat”, a spus Beianu.

Evoluția epidemiologică în România

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 15.239 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2.

În intervalul 15.10.2021 (10:00) – 16.10.2021 (10:00) au fost declarate de către INSP 352 decese.

Ieri, o fetiță de 13 ani și un tânăr de 29 de ani au decedat.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private