Sari la conținut

Tragedie pentru un jurnalist: Cancerul a recidivat, însă nu a renunțat la luptă

cancer
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Proteina care prezice riscul de cancer și diabet

Tragedie pentru un jurnalist sportiv. Matthieu Lartot, journalist,  se luptă cu cancerul, însă recunoaște că boala nu i-a învins psihicul. Acesta a fost operat în urmă cu 26 de ani de o tumoare la genunchi.

Sursa foto: Facebook

Ajuns la 43 de ani, jurnalistul Matthieu Lartot a anunțat că a recidivat cancerul de care suferea, iar, în curând, medicii îi vor amputa piciorul.

În urmă cu 25 de ani, Matthieu Lartot, pasionat de sport, în special de rugby, pe care a început să-l practice la vârsta de cinci ani, a fost victima unui cancer la genunchiul drept. Recent, el a anunțat pe rețelele de socializare că a fost victima unei recidive a acestei tumori. Într-un interviu pentru Midi-Olympique, el a dezvăluit că va suferi o amputație a piciorului drept.

Jurnalistul a vorbit despre o „chestiune de supraviețuire”. Într-adevăr, el explică faptul că unele dintre celulele canceroase „nu au dispărut și a apărut un sarcom, un tip rar de celule maligne, de trei ori mai mare decât primul. Echipa medicală vrea să împiedice răspândirea tumorii în alte părți ale corpului.

 

„Am avut dureri la picior toată viața, dar m-am obișnuit cu ele. Numai că acum au devenit insuportabile… Mi-am spus că ceva nu este în regulă, dar am strâns din dinți: voiam să termin turneul.

 

„După aceea, voi avea la dispoziție trei săptămâni pentru a-mi reface imunitatea pe care primele medicamente au distrus-o. După aceea, voi fi supus unei intervenții chirurgicale și, în final, va trebui să mi se monteze o orteză și să mă reabilitez. Îmi acord toată vara pentru a mă aclimatiza la noua mea mobilitate și pentru a putea asista la meciul de deschidere al Cupei Mondiale în calitate de suporter al echipei naționale a Franței.

Singurul obiectiv pe care îl am este să fiu în picioare”, explică Matthieu Lartot în acest interviu.

Jurnalistul vede această intervenție ca pe „o eliberare”. „Nu mai am nicio articulație”.

Acum în vârstă de 43 de ani, Matthieu Lartot a fost deja victima acestui cancer la vârsta de 16 ani: „Existau între 1 și 5% șanse să se întâmple și s-a întâmplat. Va fi foarte greu, dar sunt pregătit și sunt foarte bine psihic.”, a declarat bărbatul.

În urmă cu aproximativ trei ani, a revenit la tumoarea de care suferise în adolescență. De atunci, el nu-și poate îndoi piciorul drept decât la 20 sau 30 de grade.

„Am fost operat când eram foarte tânăr, când eram adolescent, din cauza unei tumori. Este un handicap zilnic. Șchiopătez. Sunt zile în care mă doare. Nu am deloc articulații”, a explicat el în platoul de filmare al emisiunii France 2. Tumoarea a fost descoperită în urma unui accident de rugby.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel