duminică, octombrie 2, 2022

Traian Băsescu aruncă bomba: „După Ucraina urmăm noi”.  În caz de război, trebuie să ne pregătim trusa de supraviețuire. Recent, fostul președinte Traian Băsescu și-a expus părerea cu privire la situația tensionată din Ucraina. Acesta spune că  Vladimir Putin nu va invada Ucraina.

Într-o postare pe pagina sa de socializare câteva „elemente ale ecuaţiei” care-l determină pe președintele rus să nu ia o astfel de decizie.

Te-ar mai interesa: Cafeaua îți poate arăta cum va fi vremea. Incredib...

Traian Băsescu aruncă bomba: „După Ucraina urmăm noi”. În caz de război, trebuie să ne pregătim trusa de supraviețuire

„SUA şi NATO nu au cedat, tratând Rusia ca pe o putere regională. De ce a pierdut Putin?

Iată câteva elemente ale ecuaţiei care, cred eu, îl determină pe Putin să nu invadeze Ucraina:

Băsescu: Preşedintele Putin nu poate câştiga

 1. Niciodată NATO nu a promis că nu se va extinde spre Est, în spaţiul fostelor state membre ale Pactului de la Varşovia, iar Putin ştie că minte atunci când susţine public acest lucru. Un astfel de angajament al SUA şi NATO ar fi fost înscris într-un tratat parafat şi semnat. La reunificarea Germaniei, singurul angajament asumat de NATO faţă de Rusia a fost că nu va amplasa trupe şi echipamente militare pe teritoriul fostului RDG, angajament pe care îl respectă cu stricteţe.
 2. NATO şi SUA au respins categoric pretenţiile lui Putin cu privire la punerea sub influenţa Moscovei a statelor foste parte a URSS sau foste state ale Pactului de la Varşovia şi refacerea « zonei de influenţă » a Rusiei;
 3. Invadarea Ucrainei ar aduce pierderi mari armatei ruse datorită transferului de armament defensiv de ultimă generaţie către Ucraina, făcut de SUA, Regatul Unit, Ţările Baltice dar şi Turcia (Putin este obişnuit să prezinte poporului rus victorii fără glorie în care nu pierde nici un soldat precum în Crimeea, Osetia, Aphazia, Nagorno Karabah sau Dombas ori Transnistria unde a folosit insurgenţa locală); etc”, a conchis fostul președinte.


Populația trebuie să se pregătească pentru război

Totuși, în cel mai negru scenariu, populația trebuie să se pregătească pentru război. Fiecare familie trebuie să aibă în casă o trusă de supraviețuire, care trebuie să conțină următoarele lucruri:

 1. Trusa medicală: o cutie mică, în care toate medicamentele să aibă etichetă cu data expirării: analgezice (algocalmin), aspirină, dezinfectant (rivanol, apă oxigenată), dezinfectant intestinal (pentru diaree), antibiotice (doza completă), leucoplast, tifon, unguent cu antibiotic, clor, iodură de potasiu, măști, mânuși, pastile de purificare a apei, etc.
 2. Trusa de supraviețuire:
  • fluier
  • zahăr cubic
  • rachete de semnalizare sau artificii (atenție: aceștia sunt explozivi și trebuie împachetați cu grijă!)
  • lanternă fluorescentă pentru semnalizare
  • radio cu manivelă sau/și baterii de rezervă (atenție la termenul de expirare)
  • plicuri de ceai, lapte, ciocolată, sare, polivitamine, etc.
 1. Rucsacul de salvare trebuie să fie pregătit în caz de fugă, cât mai ușor de transportat și să conțină:
  • Trusa medicală și cea de supraviețuire.
  • Un set de rufe de corp complet, mască de gaze, pelerină, vestă de salvare, etc.
  • Pachetul mic cu acte (naștere, căsătorie, deces, buletine identitate, adeverințe pensie, polițe de asigurare, livrete de economii, contracte, extrase funciare și cadastru, testamente, etc.), documente personale și bani, într-un înveliș impermeabil.
  • Carnețel de scris, creion, pix, radio cu UM și UUS, baterii de rezervă, telefon mobil (cu baterie externă), chibrituri, lumânări, etc. Alimente pentru 2 zile/ persoană: 200 gr conservă carne, 200 gr brânză topită, 100 gr ciocolată, 100 gr nuci, alune nesărate în vid, 50 gr. zahăr, potrivit muntii-bucegi.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private