Sari la conținut

Tranzacție de peste 2 miliarde de dolari! Pfizer cumpără o companie farmaceutică ce dezvoltă medicamente împotriva cancerului

Proces cu Pfizer
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Proces cu Pfizer

Tranzacție de peste 2 miliarde de dolari! Pfizer cumpără o companie farmaceutică ce dezvoltă medicamente împotriva cancerului.

Compania Pfizer a anunțat la începutul acestei săptămâni că urmează să achiziționeze producătorul canadian de medicamente Trillium Therapeutics Inc. Prin această tranzacție de 2,26 miliarde de dolari, Pfizer Inc intenționează să-și consolideze arsenalul de terapii împotriva cancerului de sânge.

Potrivit Reuters, primul pas a fost făcu anul trecut, când Pfizer a achiziționat acțiuni Trillium în valoare de 25 de milioane de dolari. Acum, compania va cumpăra restul acțiunilor restante cu 18,50 dolari bucata.

Trillium dezvoltă medicamente care stimulează sistemul imunitar să detecteze şi să distrugă celulele canceroase. Medicamentele sunt în stadiul preliminar al studiilor.

Tranzacție de peste 2 miliarde de dolari! Pfizer cumpără o companie farmaceutică ce dezvoltă medicamente împotriva cancerului

În cursul anului 2020, peste 1 milion de persoane din întreaga lume au fost diagnosticate cu cancer de sânge, ceea ce reprezintă aproape 6% din toate diagnosticele de cancer. În același an, peste 700.000 de oameni din întreaga lume au murit din cauza unei forme de cancer de sânge.

Acțiunile listate în SUA ale Trillium se tranzacționau cu 17,73 dolari înainte de deschiderea de luni. Pfizer a cumpărat aproape 2,3 milioane de acțiuni Trillium la prețul de 10,88 dolari/acțiune în luna septembrie.

„Achiziția propusă de Trillium se bazează pe experiența noastră puternică de lider în Oncologie, îmbunătățind portofoliul nostru de hematologie, pe măsură ce ne străduim să îmbunătățim rezultatele pentru persoanele care suferă de cancer de sânge în întreaga lume”, a declarat Andy Schmeltz, președintele global Pfizer Oncology și directorul general.

Ca o companie de vârf axată pe CD47, Trillium Therapeutics are doi receptori momeală ( TTI-621 și TTI-622 ) care sunt în prezent evaluați la pacienții cu tumori maligne hematologice și tumori solide.

Pfizer a numit compușii TTI-622 și TTI-621 „potențiali cei mai buni din clasă” și a spus că vor diversifica produsele oncologice ale companiei și că acestea ar putea fi utilizate în combinație cu alte produse terapeutice Pfizer.

Medicamentele blochează un semnal pe care tumorile canceroase îl folosesc pentru a se sustrage sistemului imunitar înnăscut al organismului. 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel