vineri, iunie 18, 2021

Un medicament banal și ieftin a fost folosit pentru tratarea pacienților cu coronavirus și a salvat 22.000 de vieți în Marea Britanie și până la 1,4 milioane în întreaga lume, spun oficialii din domeniul

sănătății, citați de dailymail. 

Cifrele livrate de NHS Anglia au dezvăluit succesul descoperirii oamenilor de știință de la Universitatea Oxford despre dexametazonă, un  steroid obișnuit. Au descoperit că steroidul, care costă în jur de 50 cenți pe zi, poate reduce cu o treime decesele celor mai grav bolnavi.

Medicamentul a fost pus la dispoziția pacienților din secțiile spitalului englez în iunie anul trecut, la doar câteva ore după ce au fost raportate concluziile unui studiu finanțat de guvern. Directorul executiv al NHS, Sir Simon Stevens, a declarat: „Datorită muncii excepționale a

cercetătorilor noștri, a personalului NHS și a pacienților, s-ar fi putut salva aproximativ un milion de vieți în întreaga lume.

Tratamentul Covid cu rezultate spectaculoase

„Cercetările care durează de obicei ani au produs răspunsuri într-un timp record – cu rezultate care au repercutat pe tot globul.

„La fel cum acest virus s-a răspândit peste granițe, tot așa trebuie să fie și tratamentele și vaccinurile care reprezintă„ strategia comună de ieșire ”a omenirii din această pandemie.”

Luna trecută s-a dezvăluit, de asemenea, că steroidul reduce ratele de deces și internările

în spital atunci când este combinat cu medicamentul pentru artrită tocilizumab.

Doar o doză de medicament antiinflamator utilizat în mod normal pentru tratarea artritei, îmbunătățește dramatic șansele de supraviețuire ale unui pacient, atunci când este luată alături de dexametazona.

Secretarul pentru sănătate, Matt Hancock, a declarat că viețile salvate au arătat că Marea Britanie este „o forță de talie mondială în identificarea și implementarea tratamentelor de salvare a vieții” atât pentru pacienții cu NHS, cât și pentru publicul larg.

El a adăugat: „Găsirea dexametazonei prin procesul

nostru de recuperare finanțat de guvern a fost o adevărată poveste de succes pentru cercetarea britanică și este fantastic să vedem impactul real pe care îl are salvarea de vieți aici și în întreaga lume.”

Ultimele stiri

Parteneri