vineri, octombrie 7, 2022

Deși multe dintre beneficiile pentru sănătate ale medicinei pe bază de plante nu sunt dovedite științific, sunt folosite în întreaga lume ca medicament alternativ, deoarece este și o tradiție străveche.

Unul dintre aceste remedii este ceaiul de pelin, care este folosit de mulți ani ca tratament pentru problemele intestinale.

Lidia Fecioru, leac cu pelin uscat

Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a vorbit la un moment despre beneficiile pelinul amar pentru sănătate și explicat cum se poate ține o cură cu această plantă.

Te-ar mai interesa: Șocant! Dieta cu grapefruit aproape a provocat amp...

Trebuie să îl uscăm, îl dăm prin mașina de râșnit cafea, îl facem praf. În fiecare seară, câte o linguriță cu vârf de pulberea de pelin luăm cu apă.

Este antiseptic, reface microflora intestinală. E foarte bună pentru anorexie.

Tratamentul se face așa: o cură de o lună de zile, de două ori pe an, a spus Lidia Fecioru la Antena 3.


Beneficiile pelinului

Sistem imunitar

Este imunoreglator și întărește imunitatea. Are activitate antimicrobiană, antibacteriană și antifungică puternică; se dovedește a fi un bun aliat pentru răceli și gripe, chiar luptă cu tot felul de viruși. Expulzand toxinele, scade temperatura si iti permite sa respiri mai bine. Ajută la recuperarea energiei în convalescență.

Te-ar mai interesa: Boala care răpune zeci de mii de oameni poate fi d...

Îmbunățește digestia

Componentele sale, precum absintina și anabsintina, ajută la îmbunătățirea digestiei prin stimularea sistemului digestiv, întărindu-l permite organismului să absoarbă mai bine nutrienții.

Deparazitant natural

Este adesea folosit pentru a elimina ciupercile, și tot felul de paraziți și bacterii care se dezvoltă în tractul intestinal.

Cel mai bun prieten al ficatului

Te-ar mai interesa: Atac de cord: 40% dintre femei se plâng de ACEST s...

Ajută organismul să elimine toxinele din ficat, ameliorând astfel afecțiunile hepatice. Este util pentru icter și hepatită și protejează împotriva problemelor viitoare.

Hormoni

Este folosit pentru ameliorarea dezechilibrelor hormonale, regleaza menstruația si ajuta la reducerea retentiei de lichide care apare in timpul menstruatiei.

Antidepresiv

Este un usor sedativ al sistemului nervos, actiunea sa detoxifianta ajuta la restabilirea unui echilibru sanatos si, la randul sau, actioneaza impotriva episoadelor usoare de depresie si anxietate. De asemenea, ajută la relaxarea mușchilor, ameliorează durerea și vă permite să vă odihniți mai bine după o zi obositoare.

Te-ar mai interesa: Tragedie în lumea filmului. Actriță celebră, diagn...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private