Sari la conținut

Tratament gratuit și compensat pentru bolnavii de astm sever necontrolat. Cine poate beneficia de el?

Începând cu data de 1 februarie 2022, pacienții adulți, dar și adolescenții cu vârsta de peste 12 ani care se confruntă cu un astm sever necontrolat pot beneficia gratuit și comenpsat de tratamentul Duxipent.

Dupixent conține substanța activă dupilumab.

Potrivit prospecte.ro Dupilumab este un anticorp monoclonal (un tip de proteină specializată) care blochează acțiunea proteinelor denumite IL-4 și IL-13. Ambele joacă un rol major în apariția semnelor și simptomelor de dermatită atopică, astm bronșic și rinosinuzită cronică însoțită de polipoză nazală (RSCcPN).

„Accesul la Dupixent® (Dupilumab, n.r.) reprezintă un pas înainte în controlul astmului la pacienții eligibili pentru terapie biologică. Rezultatele studiilor clinice sunt încurajatoare. Conform acestora, Dupixent® reduce cu până la 72% rata anuală a exacerbărilor severe care pot pune viața în pericol, diminuând sau chiar eliminând nevoia de a administra corticosteroizi orali.

Funcția pulmonară este îmbunătățită rapid și într-un mod susținut. Până la 75% dintre pacienți au rată bună de răspuns în ceea ce privește respirația, somnul și abilitatea de a participa la diverse activități.

Sunt rezultate foarte importante, care pot prelungi și îmbunătăți semnificativ viața pacienților care suferă de această afecțiune cronică”, a arătat Prof. univ. dr. Roxana Maria Nemeș, medic primar pneumologie.

50% până la 70% dintre pacienții adulți cu astm au inflamație de tip 22

astm

Conform estimărilor specialiștilor, 50% până la 70% dintre pacienții adulți cu astm sever au inflamație de tip 2, care joacă un rol important în astmul necontrolat, contribuind la creșterea exacerbărilor și scăderea funcției pulmonare.

„Astmul sever necontrolat reprezintă o povară nu doar pentru pacienți și familiile acestora, ci și pentru sistemul de sănătate. Inflamația de tip 2 stă la baza și a altor boli, cum ar fi rinosinuzita cronică însoțită de polipoza nazală sau dermatita atopică, și din această cauză sunt frecvente situațiile în care pacienții cu astm sever necontrolat suferă în paralel de una sau mai multe dintre aceste afecțiuni, ceea ce îngreunează semnificativ gestionarea lor de către echipa medicală6. În plus, numărul de spitalizări este considerabil mai mare și nevoile de îngrijire sunt multiple, punând presiune suplimentară asupra sistemului de sănătate. Avem convingerea că Dupixent® va contribui semnificativ atât la creșterea calității vieții pacienților cu astm sever, cât și la reducerea poverii clinice și economice a acestei afecțiuni, în prezent, la nivel global, aflându-se în tratament cu Dupixent® peste 15.000 de pacienți”, a explicat Doina Mușetescu, General Manager divizia Specialty Care Sanofi Romania.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel