Sari la conținut

Tratament inovator. Vaccinul pentru cancer ar putea fi gata „până la sfârșitul deceniului”

vaccin
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
A fost administrat, pentru prima dată, vaccinul împotriva melanomului

Vaccinul pentru cancer ar putea fi gata până la sfârșitul deceniului, spun experții. Oamenii de știință de la liderul companiei farmaceutice Moderna cred că milioane de vieți ar putea fi salvate, deoarece firma ar putea avea tratamente inovatoare oferite în doar cinci ani.

Succesul testului Covid a accelerat progresul cu vaccinurile pentru unele boli autoimune. Cercetătorii aproximează un progres de 15 ani „dezvoltat” în doar 12 până la 18 luni, raportează The Guardian.

Tratament inovator. Vaccinul pentru cancer ar putea fi gata „până la sfârșitul deceniului”

Dr. Paul Burton, director medical la Moderna, care a produs unul dintre vaccinurile anti-covid, spune că firma dezvoltă injecții pentru a viza diferite tipuri de cancer.

„Cred că vom putea oferi oamenilor din întreaga lume vaccinuri personalizate împotriva cancerului împotriva mai multor tipuri diferite de tumori”, a declarat specialistul.

Dr. Burton a mai spus că terapiile cu ARNm pot deveni disponibile pentru a trata bolile rare care erau înainte „nemedicamentoase”. El a adăugat că, în timp, mai multe infecții respiratorii ar putea fi tratate cu o singură injecție.

„Cred că peste 10 ani, ne vom apropia de o lume în care vom putea identifica cu adevărat cauza genetică a unei boli și, cu o relativă simplitate, să o edităm și să o reparăm folosind tehnologia bazată pe ARNm.

Cred că ceea ce am învățat în ultimele luni este că, dacă ați crezut vreodată că ARNm este doar pentru boli infecțioase sau doar pentru Covid, acum dovezile sunt că nu este absolut cazul.

Se poate aplica în tot felul de zone de boală; suntem in cancer, boli infectioase, boli cardiovasculare, boli autoimune, boli rare. Avem studii în toate aceste domenii și toate au arătat o promisiune extraordinară”, a spus dr. Burton.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: