Categories: Ştiri sănătate

Tratament miraculos pentru pacienții cu cancer. O pacientă s-a vindecat în mai puțin de o lună

O adolescentă căruia i s-au dat doar câteva săptămâni de trăit în timp ce se lupta cu leucemia în copilărie a fost declarată vindecată de cancer la un deceniu după ce a fost supusă unei terapii revoluționare.

Tratament revoluționar cancer: terapie cu celule T CAR

Emily Whitehead, 17 ani, din Philipsburg, Pennsylvania, avea doar șase ani când a devenit prima pacientă pediatrică din lume care a primit terapie cu celule T CAR – un tratament în care celulele proprii ale pacientului sunt proiectate pentru a ataca celulele canceroase.

Studiul clinic din 2012 a fost ultima opțiune pentru Emily, a cărei leucemie limfoblastică acută (ALL) devenise rezistentă la terapiile convenționale. De atunci, ea a învins cancerul.

„Răspândirea gradului de conștientizare cu privire la tratamente precum celulele T CAR este foarte importantă pentru mine”, a spus ea pentru publicația People. „Este un miracol că sunt în viață – și sunt atât de recunoscătoare”.

Cum a început lupta cu cancerul pentru Emily?

Lupta cu cancerul a lui Emily a început în 2010, la o săptămână după ce i s-a dat un certificat de sănătate în care se menționa că totul este în regulă, la controlul ei anual.

Mama ei, Kari, a observat că avea vânătăi neobișnuite pe corp și apoi sângerări ale gingiilor. De asemenea, se trezea în miezul nopții cu o durere paralizantă.

Kari a declarat pentru presa că a căutat pe Google simptomele fiicei ei de cinci ani și a descoperit că acestea sunt „semnele clasice ale leucemiei”.

Câteva zile mai târziu, medicii de la Penn State Health din Hershey, Pennsylvania, au diagnosticat preșcolarul cu LLA și ea a fost pusă pe un regim de chimioterapie de 26 de luni.

Kari a spus că a fost un „început dur” pentru Emily, care a suferit febră periculos de mare în primele săptămâni de tratament. De asemenea, aproape că a trebuit să-i fie amputate ambele picioare după ce a dezvoltat o infecție rară.

În ciuda dificultăților ei inițiale, tratamentul a funcționat și ea era în remisie o lună mai târziu. Cu toate acestea, Emily a recidivat în octombrie 2011, iar copilașului de șase ani i s-a oferit doar 30% șanse de supraviețuire.

„Veștile au fost mai devastatoare pentru noi decât diagnosticul ei inițial”, și-a amintit tatăl lui Emily, Tom. — „I-am spus lui Emily că, dacă ar trebui să mă târăsc până la Polul Nord, aș face-o, dacă asta e nevoie pentru a găsi pe cineva care să o vindece”.

Leucemia lui Emily a progresat rapid și a devenit rezistentă la chimioterapie. Până în februarie 2012, sănătatea ei s-a deteriorat până la punctul în care a devenit ineligibilă pentru un transplant de măduvă osoasă pentru a trata boala.

Părinților ei li s-a spus că nu au mai multe opțiuni, dar au refuzat să renunțe. Tom a luat-o pe Emily pentru a obține o a doua opinie la Spitalul de Copii din Philadelphia (CHOP).

„Mă rugam doar, „Doamne, dacă ești acolo sus, avem nevoie de ajutor chiar acum”. Eram cam adormit, dar nu chiar și am văzut-o brusc pe Emily la CHOP. Și am putut-o vedea cum se îmbunătățește”, a spus el pentru People.

Tom, care a scris despre viziune în cartea sa, Praying for Emily: The Faith, Science, and Miracles that Saved Our Daughter, știa că își va reveni după acel moment.

Emily a reușit să învingă șansele datorită unui tratament inovator care a fost pus la dispoziție chiar atunci când avea nevoie.

Dr. Stephan Grupp, directorul inaugural al Centrului Susan S. și Stephen P. Kelly pentru Imunoterapia Cancerului de la CHOP, tocmai fusese aprobat să deschidă primul studiu de fază 1 pentru terapia cu celule T CAR la pacienții pediatrici cu LLA.

„Terapia cu celule T CAR valorifică puterea propriului sistem imunitar al pacientului prin reproiectarea celulelor T pentru a ataca proteinele găsite pe suprafața celulelor canceroase”, conform CHOP.

Au existat riscuri, dar părinții lui Emily au fost de acord să o înscrie în proces. Kari a explicat că „nu a fost o decizie grea” de luat, având în vedere lipsa lor de opțiuni.

„Alternativa a fost să mergi acasă de la spital și să o privesc cum moare”, a adăugat Tom.

Emily a fost primul pacient pediatric care a primit vreodată terapia cu celule T CAR, precum și prima persoană de orice vârstă care a primit-o pentru ALL.

În mai 2012, un test de măduvă osoasă a arătat că tot cancerul ei a dispărut la doar 23 de zile după ce a fost supusă tratamentului.

Trei ani mai târziu, ea și familia ei au lansat Fundația Emily Whitehead pentru a crește gradul de conștientizare pentru terapia cu celule T CAR.

Recent Posts

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică care poate vindeca orice, mai puțin MOARTEA: Să o luăm preventive. Este anticancerigen…

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…

8 ore ago

Horoscop 15 mai 2024. Berbec, nu te grăbi să dai un răspuns. Vărsător, te poți confrunta cu mici piedici

Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…

8 ore ago

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce criterii trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…

9 ore ago

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

9 ore ago

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

10 ore ago

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

10 ore ago

Citeste si: