Sari la conținut

Tratament naturist pentru herpes. Scapă de herpes peste noapte!

herpesul poate provoca o boala
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
herpesul poate provoca o boala grava

Herpesul este o infecție comună multor persoane, iar de multe ori efectele sale nu sunt foarte evidente. În mare majoritate a cazurilor, persoanele afectate de herpes au dobândit infecția în copilările.

Herpesul oral se manifesta la nivelul buzelor si pe pielea din jurul acestora, precum si la nivelul gingiilor si al mucoasei bucale. In general, in caz de herpes oral, apar niste vezicule cu lichid, insotite de durere, care se usuca dupa cateva zile si se decojesc. Dupa o scurta perioada de timp, zona respectiva este vindecata complet si nu raman semne permanente.

Odata ce o persoana a avut contact cu virusul, acesta ramane in ganglionii si in nervii din zona respectiva. In foarte multe situatii, simptomele pentru herpes oral pot sa fie confundate usor cu cele provocate de o faringita simpla.

Remedii naturiste pentru a scăpa de herpes

Usturoi

Un remediu împotriva herpesului este usturoiul. Tot ce trebuie să faci este să cureți un cățel de usturoi, îl toci bine și aplici pe zona afectată.

După aproximativ 10 minute, clătești zona bine cu apă caldă. Menționăm că este important să suporț usturimea pe moment. În cele mai multe dintre cazuri, herpesul dispare după acest tratament, în caz contrar este necesar să repetați procedeul.

Tinctura de propolis

Combate herpesul datorită proprietăților sale minunate. Se fac tamponări cu tinctură diluată pe locul afectat de mai multe ori pe zi.
Se poate folosi și pe cale internă, pentru a-i spori efectul benefic.

Bicarbonatul de sodiu

Te ajută să scapi rapid de herpes, de durere și mâncărimi. Folosește un disc demachiant și pune pe el bicarbonat de sodiu.

Tratamentul pentru herpes oral poate sa includa administrarea de vitamina C si de suplimente care contin lizina, gargara cu bicarbonat de sodiu, utilizarea apei de gura care are proprietati analgezice si antibiotice. De asemenea, medicul poate sa recomande o crema sau un unguent cu oxid de zinc, medicamente antivirale orale sau un tratament cu antibiotice destinat infectiilor bacteriene secundare. Este important si ca zona afectata sa fie mentinuta curata si uscata, iar dozajul, tipul si frecventa medicatiei trebuie sa fie stabilita de catre medicul dermatolog in functie de fiecare pacient in parte.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel