sâmbătă, ianuarie 28, 2023

Tratament pentru tuse. Medicul pediatrul Mihai Craiu a scris explicat, într-o postare pe pagina de Facebook Spitalul Virtual pentru Copii, în ce situații este indicată administrarea Ventolinului (soluţie de inhalat prin nebulizator care conţine substanţa activă salbutamol).

Dr. Mihai Craiu atenționează că, în doze prea mari, poate ucide și e indicat doar în caz de bronhospasm acut, făcând referire la postările unor mămici.

Tratament pentru tuse

”Ventolinul NU se dă pentru copii care au muci în nas și tuse din cauza unei răceli. Toate celelalte afirmații din imaginea de mai jos sunt doar aberații. Stiința nu are nevoie de aprobarea unor amatori, pentru a-și exercita efectele.

Ventolinul se administreaza DOAR când există bronhospasm acut!!! Niciodată altfel și mereu în doza adecvată! Doze prea mari pot UCIDE! In familia noastră a existat un astfel de deces. PUNCT!” a conchis medicul.

Ventolin Inhaler CFC-Free este o suspensie de inhalat presurizată care conține salbutamol și care permite inhalarea medicamentului direct în căile respiratorii, acolo unde este necesar. Fiecare puf eliberează 100 micrograme din substanța activă salbutamol (sub formă de sulfat).

Salbutamolul aparține grupului de medicamente denumite bronhodilatatoare. Salbutamolul relaxează mușchii din pereții căilor aeriene mici din plămâni. Aceasta permite deschiderea căilor aeriene și, astfel, ajută la prevenirea senzației de constricție toracică, respirației șuierătoare și tusei, ușurând respirația.

Ventolin Inhaler CFC-Free este indicat pentru a preveni si trata simptomele astmului bronsic si ale altor boli bronhopulmonare obstructive și trebuie folosit doar la sfatul medicului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private