luni, august 2, 2021

Nutriţionistul italian Christa Orecchio a elaborat o teorie conform căreia multe dintre legumele şi fructele din natură seamănă, întregi sau secţionate, cu organele vitale ale corpului uman. Dacă tăiem

o ciupercă în jumătate, vom observa că seamănă cu o ureche umană. Prin urmare, ciupercile sunt recomandate pentru îmbunătăţirea auzului, lucru explicabil prin conţinutul de vitamina D.

Întărind aceasta teorie, putem continua prin analizarea morcovului, despre care lumea ştie că ajută la îmbunătăţirea vederii.

Ca să putem înţelege şi susţine această teorie, este suficient să vedem care sunt plantele care prezintă asemănări cu organele corpului uman:

1. Nucile ( întregi sau tăiate pe jumătate ) seamănă în mod izbitor cu un creier uman. O jumătate de nucă ne arată cele două emisfere, creierul

mare şi creierul mic, iar cutele şi încreţiturile ei sînt similare circumvoluţiunilor de pe cortex. Studiile arată că într-adevăr, aceste fructe contribuie la dezvoltarea transmiţătorilor neuronali care ajută la funcţionarea creierului.

2. Boabele de fasole au formă identica cu cea a rinichilor; pe de altă parte, este binecunoscut faptul că fasolea ajută la funcţionarea optimă a aparatului urinar, igienizând rinichii şi căile urinare.

3. Roşiile corespund cu inima şi sângele – acestea au patru camere, la fel ca şi inima noastră, iar licopenul din roşii ajută la menţinerea fluxului de sânge

şi contribuie la scăderea tensiunii arteriale.

4. Morcovii taiaţi rondele seamănă cu ochiul uman. Dacă va uitaţi cu atenţie puteţi observa asemănarea dintre aceasta legumă şi ochiul nostru. Pupila, irisul şi liniile radiale sunt redate de structura morcovului. Ştiinta a demonstrat că morcovii contribuie semnificativ la mărirea fluxului sangvin către ochi şi la îmbunătăţirea vederii.

5. Ceapa – dacă secţionam această leguma, putem observa similitudinea dintre ceapă si celule corpului. Cercetările de astazi demonstrează că ceapa ajută la curaţarea deşeurilor din toate celulele organismului.

6. Măslinele – au ca si corespondent ovarele femeii, demonstrându-se eficacitatea lor în prevenirea cancerului de col uterin si în echilibrarea hormonilor sexuali feminini.

7. Frunzele de ţelină seamănă cu oasele corpului nostru. Acestea au un mare conţinut de calciu, magneziu şi vitamina K, vitale pentru sănătatea oaselor.

8. Avocado seamănă cu uterul şi colul uterin. Fructul de avocado are nevoie de aproximativ nouă luni pentru a rodi, la fel de mult cât durează creşterea şi dezvoltarea unui făt în pântece, înainte de naştere.

Ultimele stiri

Parteneri