Sari la conținut

Tratamente naturiste pentru vergeturi. Cum îmbunătățești aspectul pielii fără efort?

remedii naturiste pentru vergeturi

Deși nu reprezintă niciun pericol pentru sănătate, vergeturile afectează o mare parte a populației din punct de vedere estetic. Acestea pot fi întâlnite și la bărbați, însă par să fie mai întâlnite în rândul femeilor. Cu toate că nu dispar niciodată, există anumite tratamente naturiste pentru vergeturi care te ajută să îmbunătățești aspectul pielii pe termen lung. 

Vergeturile afectează diferite părți ale corpului, însă sunt mult mai vizibile pe coapse, șolduri, sâni, brațe sau abdomen. Acestea se formează când pielea a fost întinsă în exces, în special în zonele unde este stocată grăsimea: abdomen, coapse, brațe și sâni, umeri, spate.

Vergeturile nu pot fi tratate propriu-zis, însă prin anumite proceduri aspectul inestetic se poate estompa odată cu trecerea timpului.

Tratamente naturiste pentru vergeturi și îmbunătățirea aspectului pielii

Ulei de măsline

Uleiul de măsline este ideal pentru ameliorarea vergeturilor, de aceea se recomandă masajul zilnic în acele zone ale corpului unde acestea sunt vizibile. Rezultatele se pot observa după numai câteva săptămâni. Acest ulei de măsline se poate amesteca cu albușul de ou, ca mai apoi să se aplice pe zonele afectate. Amestecul trebuie să acționeze până la uscarea compeltă, iar pentru rezultate eficiente se repetă zilnic timp de 2 săptamâni.

Citeste si:

Ulei de ricin

Uleiul de ricin conține o multitudine de vitamine și minerale esențiale pentru sănătatea pielii. Acesta se masează ușor în piele, pe zonele afectate, fiind încălzit în prealabil. Temperatura trebuie să fie suportată de piele, motiv pentru care este indicat să verifici uleiul după încălzire. Rezultatele se pot observa după o săptămână, când pielea își recapătă mare parte din elasticitate și strălucire. Pentru rezultate și mai bune, acesta poate fi amestecat cu ulei de cocos sau gel de aloe vera.

Ulei de migdale

Uleiul de migdale este recomandat în special femeilor care au observat apariția vergeturilor după naștere. Acesta este bogat în acizi grași și deține proprietăți de întinerire și hidratare intensă a pielii, elemente esențiale în combaterea eficientă a vergeturilor.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.