Sari la conținut

Tratamentul inovator care poate calma o migrenă severă în 15 minute

Dureri de cap
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Dureri de cap matinale

Un nou tratament pentru migrene a fost aprobat deja de autoritățile sanitare americane. E vorba de un spray nazal, produs de Pfizer, denumit Zavzpret și va fi utilizat pentru migrenele severe la adulți.

În cadrul unui amplu studiu clinic, ale cărui rezultate au fost publicate luna trecută în revista ştiinţifică Lancet Neurology, medicamentul a demonstrat că are efecte pozitive de calmare a durerii, uneori chiar mai rapid de 15 minute după administrarea unei doze, a subliniat Pfizer, citat de AFP. 

Disponibil în farmaciile din SUA, din luna iulie

„Una dintre cele mai importante caracteristici ale unei opţiuni de tratament acut este cât de repede funcţionează”, a declarat Kathleen Mullin, de la New England Institute for Neurology & Headache, citată în comunicatul Pfizer.

„Sub formă de spray nazal cu absorbţie rapidă, Zavzpret oferă o opţiune de tratament alternativă pentru cei care au nevoie de reducerea durerii, care nu pot lua medicamente pe cale orală, din cauza stării de greaţă sau a vărsăturilor”, a adăugat ea.

Migrenele pot avea un efect semnificativ asupra vieţii cotidiene şi sunt adesea însoţite, pe lângă durerile de cap, de tulburări de vedere sau de intoleranţă la lumină. Pfizer a precizat că tratamentul, care foloseşte o moleculă numită zavegepant, va fi disponibil în farmaciile din SUA în iulie 2023. Gigantul american a cumpărat în urmă cu un an cu peste zece miliarde de dolari compania Biohaven, care a dezvoltat zavegepant, precum şi alte tratamente împotriva migrenelor.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel