Sari la conținut

Tratamentul inovator și natural al alopeciei. Rezultatele apar imediat

Alopecia, o afecțiune dermatologică inflamatorie care duce la pierderea părului, poate fi tratată cu ajutorul propriului sânge. 

Plasmoliftingul este o procedura noninvazivă, de ultimă generație și constă în recoltarea de sânge prin metoda clasică (intravenoasă), centrifugarea lui timp de 5 minute și injectarea în zona afectată a plasmei rezultate (lichidul de culoare galbenă) ce conține de patru ori mai mulți factori de creștere decât volumul total.

Principiul pe care se bazează este propria capacitate a organismului de regenerare. Fiind un proces 100% natural, nu există risc de infecții, de respingere sau alergii, injectarea se face ambulatoriu iar pacientul își poate relua activitățile de zi cu zi, imediat după intervenție. Acele sunt extrem de fine, injectarea nu este dureroasă, dar pentru cei mai sensibili dintre pacienți se folosește anestezia locală. 

 

DZ: Cum funcționează plasmoliftingul?

Dr. Ana Maria Oproiu, estetician: Pentru a înțelege ce înseamnă plasmoliftingul este bine să știm că sângele împreună cu limfa constituie mediul intern al organismului și este responsabil de transportul oxigenului, sărurilor minerale, subsțantelor organice, vitaminelor și hormonlor. Este, așadar, implicat în toate procesele metabolice iar rolul său este esențial în buna funcționare a sistemului. Sângele nostru este format din plasmă și elemente figurate. Ceea ce folosim noi în plasmolifting este plasma, cel mai bun meso cocktail la ora actuală, obținută prin centrifugarea sângelui aproximativ 5 minute. Aplicațiile plasmei și mai ales ale plasmoliftingului sunt foarte variate și au un istoric îndelungat, însă, e bine de reținut că procedura este absolut sigură și la îndemâna oricui, reacția alergică este exclusă deoarece vorbim despre produsul propriu al fiecărui pacient iar datorită elementelor conținute este un biostimulant natural. Alopecia este una dintre problemele medicale ce poate fi tratată cu ajutorul plasmoliftingului.

DZ: De câte ședințe are nevoie în medie un pacient și care sunt costurile? 

Dr. Ana Maria Oproiu: Situația diferă de la caz la caz deoarece există mai multe tipuri de alopecie. Pentru cea de gradul II tratamentul cu plasma/ plasmolifting se face la 7-10 zile, timp de 3 luni, și apoi, o dată pe lună, timp de trei luni pentru întreținere. Pentru alopecia androgenică, o afecțiune determinată genetic,  utilizarea plasmei previne căderea parului și este recomandată după transplantul de păr. În acest caz, tratamentul constă într-o ședință la 7-10 zile timp de 3 luni și apoi 1 ședință/lună de întreținere. Procedura ajută la integrarea noilor foliculi, prin aportul de substanțe și prin vasele de sânge nou formate. Costul unei ședințe este de 100- 150 de Euro.

DZ: Care sunt rezultatele și în cât timp apar?

Dr. Ana Maria Oproiu: Rezultatele sunt palpabile chiar după primele două ședințe când părul nu mai cade atât de mult ca la început. După ce-a de-a 3-a ședință se observă începerea creșterii noilor foliculi, mai viguroși iar după 6 ședințe, părul devine mai strălucitor, mai moale, mai elastic și volumul este refăcut. Cele mai vizibile rezultate pot fi observate în regiunile frontale și temporale. În general, rezultatele injectării cu plasma/plasmolifting  sunt reprezentate de reducerea inflamației, ameliorarea microcirculației și formarea de noi mici vase ce vor asigura o mai bună nutritie a zonelor deservite, ameliorarea metabolismului, creșterea aportului și schimbului de oxigen, creșterea nivelului de colagen nou format și creșterea imunității.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: