luni, noiembrie 28, 2022

Guta este o afecțiune asemănătoare cu artrita, care provoacă dureri articulare intense. Aceasta este cauzată de acumularea acidului uric în sânge, care trece în articulații, treptat.

Eliminarea și diminuarea acidului uric este un pas important în ameliorarea gutei.

Anumite remedii naturale funcționează atunci când simptomele nu sunt foarte intense. Dacă durerea persistă și devine insuportabilă este necesar să ceri sfatul unui medic.

Te-ar mai interesa: Renunță la aceste alimente ca să înfometezi celule...

Remedii pentru eliminarea acidului uric

Potrivit BZI, anumite remedii naturale te pot ajuta să ameliorezi durerea și disconfortul asociat cu guta.

Oțet de mere, lămâie și turmeric

Oțetul de mere, sucul de lămâie și turmericul sunt remedii cunoscute în medicina alternativă pentru gută. Împreună, fac o băutură și un remediu plăcut. Nici o cercetare puternică nu susține oțetul de cidru de mere pentru gută, deși studiile arată că acesta poate susține rinichii. În orice caz, lămâia și turmericul sunt eficiente pentru ameliorarea gutei.

Se amestecă sucul dintr-o jumătate de lămâie stoarsă în apă caldă. Se combină cu 2 lingurițe curcuma și 1 linguriță oțet de mere. Bea de două până la trei ori pe zi.

Te-ar mai interesa: De ce rămân bărbații în căsnicii nefericite: 6 mot...

Ceai de urzică

Urzica reduce inflamația și durerea provocate de gută. Utilizarea tradițională este frecvent menționată în studii. Încă nu există cercetări care să dovedească în mod direct că funcționează. Un studiu a arătat că protejeaza rinichii, dar subiecții erau iepuri masculi, iar leziunile renale au fost induse prin administrarea de gentamicină, un antibiotic.

Pentru a încerca acest ceai, preparați o ceașcă fierbând apă cu 2 lingurițe de urzică uscată la o cană de apă. Bea până la 3 căni pe zi.

Te-ar mai interesa: Misterul celui mai longeviv medic din lume. A trăi...

Banane

Bananele, de asemenea, sunt foarte populare atunci când vine vorba despre ameliorarea gutei. Sunt bogate în potasiu, ceea ce ajută țesutul și organele din corp să funcționeze corect. Bananele conțin, de asemenea, zaharuri, inclusiv fructoză, care poate fi un factor declanșator al gutei. Mănâncă o banană pe zi. Încă nu există studii care să susțină vreun beneficiu al bananelor pentru gută, recomandă sursa citată.

Te-ar mai interesa: Cancerul pulmonar: Care sunt primele semne pe care...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private