luni, noiembrie 28, 2022

Guta este o afecțiune caracterizată de durerea intensă a articulațiilor. Aceasta apare în urma acumulării acidului uric în sânge și țesuturi. Boala afectează în special bărbații cu vârsta de peste 40 de ani.

Această afecțiune este asociată cu stilul de viață adoptat, bogat în carne, fructe de mare și alcool.

Guta este cauzată de obezitate, un stil de viață sedentar, bogat în carne roșie și însoțit de consumul de alcool. Berea este una dintrec ele mai nocive băuturi din cauza concentrației de purine. Acestea sunt responsabile pentru declanșarea gutei. Adesea, guta nu poate fi tratată cu ajutorul medicamentelor.

Te-ar mai interesa: RUNELE anunță bani și cadouri pentru ACEASTĂ zodie...

Anumite boli cronice grave, precum nivelul ridicat de grăsimi sau îngroșarea pereților vaselor de sânge, boli renale, preinfarct, traumatisme severe cu imobilizare la pat, pot declanșa guta care se localizează, de cele mai multe ori, la nivelul degetului mare de la picior.

Câteva medicamente cresc riscul atacurilor de gută cum ar fi cele de cele ce se folosesc în tratarea diareei, a infecțiilor sau stimulatoare de imunitate.

Remediu natural pentru gută

Pentru cel mai bun leac pentru a scăpa definitiv de gută avem nevoie de: 100 de grame de cireșe, o jumătate de ananas curățat de coajă, 1 – 2 linguri de pulbere de turmeric și 1 – 2 lingurițe de ghimbir pulbere.

Te-ar mai interesa: Constipație și dureri de spate în zona lombară: ce...

Se spală bine fructele, cireșele se curăță de sâmburi și se taie în bucăți mari. Cireșele și ananasul se bagă la mixat, iar peste sucul rezultat se toarnă ghimbirul și turmericul, se amestecă până se omogenizează. Se pune amestecul rezultat la rece și se lasă peste noapte. Se consumă de două ori pe zi, dimineața și seara, pe stomacul gol.

Acest tratament se folosește timp de 30 de zile, se face o pauză de o lună, iar apoi se reia procesul, notează BZI.

Te-ar mai interesa: De ce rămân bărbații în căsnicii nefericite: 6 mot...

Înainte de începerea unui tratament de orice fel este indicat să consulți un specialist pentur a te asigura că metoda alternativă nu îți face rău.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private