sâmbătă, mai 30, 2020

Persoanele care suferă de anorexie și nu răspund la tratamentul obișnuit, pot fi tratate eficient prin implantarea unui peacemaker în creier.

Dispozitivul are rolul de a stimula zonele creierului responsabile cu simptomele specifice tulburării alimentare.

Până acum, această metodă a fost testată pe 6 pacienți, în cadrului unui studiu publicat în jurnalul medical The Lancet, însă experții o consideră foarte eficientă.

Citește și:

La nouă luni de la utilizare, jumătate dintre femeile care sufereau de anorexie severă au reușit să ia în greutate și simptomele au fost ameliorate, iar cealaltă jumătate a reușit să ajungă la o greutate stabilă.

Tehnica, denumită și stimularea în profunzime a creierului, a fost folosită cu succes de cercetătorii canadieni și în cazul bolnavilor de Parkinson și a celor care aveau dureri cronice.

Citește și:

Stimularea în profunzime constă în implantarea unor electrozi în anumite zone ale creierului care sunt apoi conectați la un nerostimulator asemănător unui peacemaker. Implantul este conectat la o baterie micuță implantată sub pielea pacientului la nivelul pieptului sau a abdomenului care generează semnale electrice pentru a stimula creierul.

 

Parteneri