luni, martie 8, 2021

De aceea, doar câteva minute în care urcăm scările pot echivala cu exerciţiile făcute în sala de sport.  

Odată cu contractările rapide ale muşchilor din timpul exerciţiilor intense, sunt eliberaţi în sânge nişte hormoni numiţi catecolamine care ard grăsimea din organism şi o transformă în energie. Un alt truc prin care se poate creşte nivelul catecolaminelor este să bem ceai verde după ce am făcut exerciţii de mare intesitate, pentru că ceaiul împiedică degradarea acestor hormoni care vor continua să ardă grăsimile chiar şi după încetarea activităţii.

Mai mult decât atât, în cazul exerciţiilor obişnuite făcute la sală, rezultatele în ceea ce priveşte pierderea în greutate sunt adesea dezamagitoare. Explicaţia: orele lungi de antrenament cresc pofta de mâncare. Cele de scurtă durată, însă nu produc foame deoarece nu este consumată la fel de multă energie.

Şi activităţile mai uşoare cum sunt plimbările pe jos sau treburile casnice aduc numeroase beneficii, ţinând la distanţă afecţiuni ca: hipertensiunea, bolile cardiovasculare, diabetul sau obezitatea.

,,Acesta este un mod mai natural de a face exerciţii – să mergem şi să ne mişcăm mai mult”, explică profesorul Brad Cardinal de la Universiatea din Oregon. .

 

 

Ultimele stiri

Parteneri