joi, iunie 24, 2021

Legumele și fructele intens colorate oferă protecţie cardiovasculară dacă sunt consumate cu regularitate. Mai jos, un top al produselor care vă ajută să vă păstraţi inima sănătoasă.
1. Verdeţuri proaspete

Rozmarinul, salvia, oregano şi cimbrul conţin antioxidanţi şi pot face mâncărurile să fie mai sănătoase prin faptul că pot înlocui sarea datorită aromelor puternice pe care le au. Este o metodă foarte bună de evitare a excesului de sare care poate cauza diferite boli de inimă, chiar accidente vasculare, tensiune arterială mare, colesterol ridicat sau diabet. “Aceste verdeţuri pot ajuta la protecţia cardiovasculară. Se pun la sfârşitul preparării termice pentru a-şi păstra mai bine proprietăţile”, recomandă nutriţionistul Eduard Adamescu.

2. Tofu

Înlocuieşte cu

tofu carnea roşie din meniu. Face bine inimii, pentru că are în compoziţie o mulţime de minerale, fibre şi grăsimi polinesaturate pe care le conţine soia. Consumul de carne roşie poate duce la o circulaţie proastă a sângelui din cauza înfundării arterelor cu grăsimi saturate. “Soia e vegetală, deci nu are colesterol”, mai spune medicul.  3. Portocale

Aceste fruct conţin o fibră care luptă împotriva colesterolului, numită pectină. Studiile au arătat că prin intermediul hesperidinei, un antioxidant din portocale, vasele de sânge sunt mai sănătoase şi tensiunea arterială scade.

O portocală normală are doar 62 de calorii şi conţine 3 grame de fibre. “Toate citricele (lămâi, portocale, grepfrut) au proprietăţi antioxidante şi asigură protecţie cardiovasculară.”, spune nutriționistul Eduard Adamescu.

Ultimele stiri

Parteneri