marți, august 9, 2022

Cancerul intestinal este considerat al doilea cel mai mare ucigaș din categoria cancer din Marea Britanie, vizând 43.000 de oameni în fiecare an. În ciuda acestui fapt, aproximativ 35% dintre adulți nu cunosc semnele de avertizare ale afecțiunii, potrivit cercetărilor. Iată semnalele de alarmă de observat, inclusiv trei culori în scaunul tău.

„Gânditul sau vorbitul despre obiceiurile de toaletă te-ar putea face să te simți inconfortabil, dar în cele din urmă a fi în ton cu intestinele tale îți poate salva viața”, a spus dr. Robin Clark, director medical pentru Bupa Global & UK. Cercetările de la Bupa au descoperit că 45% dintre adulții din Marea Britanie nu știu cum arată un scaun sănătos. Mai rău, aproximativ 23 la sută nu și-au verificat niciodată scaunul.

Te-ar mai interesa: Senzația de greață și durerea în partea superioară...

Nu va fi un șoc că, din cauza poziției cancerului intestinal, semnele de avertizare ar putea apărea atunci când mergi la toaletă.

Cu toate acestea, dacă nu știi ce să cauți, verificarea scaunului nu va fi suficientă.

Bupa Wellbeing Index a întrebat 8.000 de adulți din Marea Britanie despre starea lor generală de sănătate și a constatat că peste unul din trei nu ar ști ce să caute în vasul de toaletă, inclusiv modificări de durată ale culorii și consistenței.

Din fericire, există trei culori care ar putea indica diagnosticul înfricoșător – roșu aprins sau închis și negru.

Te-ar mai interesa: Medicii trag semnalul de alarmă! Atenție la aceste...

Unul dintre principalele semne ale cancerului intestinal este sângele din scaun, cu toate acestea, sângele poate prezenta diferite culori.

Bupa explică că sângele îți poate colora scaunul în roșu aprins sau închis la suprafață.

Dacă sângele nu este amestecat cu scaunul dumneavoastră, este posibil să îl observați în intestinul toaletei.

„Ocazional vă poate face scaunul să pară negru, ca gudronul”, notează ei.

Te-ar mai interesa: Ce probleme se pot rezolva prin hipnoză: Poți culc...

Cancer Research UK explică că sângele din partea superioară a intestinului nu pare roșu aprins.

Sângele din această locație va apărea roșu închis sau negru. „Acest tip de sângerare poate fi un semn de cancer mai sus în intestin”, spune organizația de caritate.

În timp ce sângele din caca dumneavoastră ar putea fi un simptom al cancerului intestinal, poate fi declanșat și de o altă afecțiune.

Te-ar mai interesa: Previziunea care îngheață România: „Vom avem...

De exemplu, sângele din scaun poate fi cauzat și de pile, cunoscute și sub numele de hemoroizi.

Potrivit Bupa, alte semne de cancer intestinal pot include:

  • Modificări ale obiceiurilor intestinale – scaunul dumneavoastră poate fi mai moale (diaree). S-ar putea să simți că trebuie să mergi mai des la baie sau mai urgent sau s-ar putea să simți că nu ți-ai golit complet intestinul când ai fost.
  • S-ar putea să vă simțiți extrem de obosit și slăbit – Acest lucru se poate datora anemiei, ceea ce înseamnă că aveți un nivel mai scăzut decât normal de globule roșii.
  • Durere sau disconfort în burtă (abdomen) sau în pasajul spatelui care nu dispare.
  • Pierdere în greutate .

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private