luni, septembrie 27, 2021

Tot mai multe persoane care lucrează la birou acuză dureri de spate. Statul foarte mult pe scaun face tot mai multe “victime”, presiunea pe coloană fiind cu 40% mai mare atunci când stăm așezați, față de momentele când stăm în picioare. Salteaua prea veche, prea moale sau prea rigidă este o altă problemă pentru spatele nostru, înainte de a achiziționa un astfel de produs, trebuie să-l testăm bine înainte. Iar pentru doamnele și domnișoarele care iubesc tocurile, chiar dacă acestea conferă ținutei un aspect foarte frumos, e bine să nu exagereze cu purtarea lor, deoarece acestea pot dăuna destul de grav coloanei.

Când apar primele dureri de spate, cei mai mulți au tendința de a recurge la repausul la pat, însă specialiștii recomandă exact contrariul.

trainer “Când avem probleme cu spatele, avem tendința de a zace în pat, așteptând să ne treacă. Acest tip de repaus reduce mobilitatea și prelungește timpul de vindecare. De aceea recomand mișcarea, mai exact mișcarea controlată. Exercițiile de pilates și streaching produc adevărate minuni pe corpul nostru, 10-15 minute zilnic ne vor scăpa de durerile neplăcute”, a specificat Marga Bălan, trainer de pilates și fondatoarea “Școala de Pilates”.

Dacă sunteți începători în ale pilatesului, Marga recomandă să nu faceți antrenamente acasă singuri, ci sub îndrumarea unui instructor, obținând astfel rezultate excepționale. Mai jos, antrenoarea de pilates recomandă trei exerciții eficiente pentru combaterea durerilor de spate:

Exercițiul 1 – Poziție inițială: culcat pe spate, genunchii îndoiți, tălpile pe sol, membrele superioare abduse la 90 grade. Tehnică: se așează un picior pe cealaltă coapsă, în treimea inferioară și se duc genunchii spre sol, păstrând ambii umeri în contact cu solul.

1

Exercițiul 2 –Poziție inițială: ne așezăm pe genunchi cu sprijin pe palme, genunchii ușor depărtați, palmele depășesc linia umerilor. Tehnică: bazinul este dus spre fese, fără mișcarea palmelor de pe sol, apoi revine la poziția inițială și con¬tinuă mișcarea prin ducerea bazinului pe sol și extensia coloanei vertebrale lombare cu menținerea coatelor extinse.

2

Exercițiul 3 – Poziție inițială: culcat pe spate, o copasă în flexie la 90 grade și adducție, piciorul agață partea posterioară a genunchiului întins. Tehnică: cu mâna de partea genunchiului extins se împinge coapsa flectată spre sol și spre picioare.

3

Ultimele stiri