Sari la conținut

Trei factori neobișnuiți care-ți dictează alegerea partenerului sexual

Cum se explică popularitatea aventurilor de o noapte? Cercetătorii au descoperit răspunsul și nu mică le-a fost mirarea să afle ce îi determină pe bărbați și femei deopotrivă să lase garda jos și să facă pereche între așternuturi cu persoane la care nimeni nu s-ar fi așteptat. Printre elementele care aprind scânteia se numără culoarea hainelor sau modul în care se ating mâinile partenerilor.

1. FRICA De departe cel mai neobișnuit factor al atracției sexuale este frica. Conform teorie emoției în doi pași, lansată în 1962, numită și Teoria Interpretativă a Excitării, în momentele de spaimă, creierul nu stă să analizeze sentimentele, ci crede că palpitațiile inimii sunt date de fiorii dragostei. Într-un studiu realizat de Donald G. Dutton și Arthur P. Aron, două grupuri de bărbați au fost abordați de o femeie-cercetător extrem de sexi pe două poduri diferite, unul relativ aproape de pământ, celălalt extrem de înalt. Cei din al doilea grup nu doar că s-au oprit mai des, dar au și sunat-o a doua zi. Mai în glumă, mai în serios, oamenii de știință au descoperit că și femeile sunt atrase sexual de un bărbat dacă la prima întâlnire văd împreună un film de groază.

2. CULOAREA ROȘIE este de asemenea un puternic stimulent sexual. Un studiu publicat în 2008 de Universitatea din Rochester a demonstrat negru pe alb că bărbații sunt mai atrași de femeile care poartă roșu. Cercetătorii au descoperit că participanții care au urmărit o serie de poze cu aceleași femei, dar îmbrăcate în culori diferite, le-au plăcut mai mult și le-au văzut mai frumoase atunci când au apărut cu o rochie sau un sacou roșu. Pe de altă parte, femeile sunt ademenite de bărbații în roșu din cu totul alte motive. Acestea simt că persoana din fața lor inspiră putere și, inclusiv, va fi un soț care va câștiga mai mulți bani.

3. ATINGERILE din întâmplare sunt și ele importante în decizia de a face dragoste cu cineva. Astfel, femeile care sunt atinse ușor pe umăr, sunt de două ori mai predispuse în a da numărul de telefon unui străin, considerând asta un gest de curaj.

Psihologii Universității G. d’Annunzio din Italia au mers chiar mai departe și au venit cu ipoteza că șoaptele de amor spuse la urechea dreaptă au mai mult succes, pentru că sunt analizate în emisfera stângă a creierului, responsabilă cu emoțiile pozitive.

Andreea Ciulac

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel