sâmbătă, iulie 2, 2022

Trei greșeli matinale care îți „fură” energia și te fac să te simți obosit toată ziua

Majoritatea dintre noi avem trei obiceiuri proaste care ne împiedică să avem o energie în fiecare zi. Un medic dezvăluie de ce suntem obosiți dimineața și explică cum să evităm această oboseală constantă.

Există mulți factori care afectează nivelul nostru de atenție în timpul zilei, dar trei dintre acești factori sunt legați de rutina noastră de veghe. Probabil că și voi faceți în mod regulat cel puțin două dintre aceste trei greșeli, fără să vă dați seama cum vă afectează corpul.

Te-ar mai interesa: Când este OBLIGATORIU să bem APĂ și DE CE?...

Potrivit Jerusalem Post, dr. Karan Raj din Londra dezvăluie într-un videoclip TikTok obiceiurile de dimineață care „ne omoară” energia și susține că schimbarea rutinelor noastre va face minuni.


Trei greșeli matinale: 1. Renunță la leneveală

Dr. Raj, chirurg și lector clinic la Imperial College din Londra și la Universitatea din Sunderland din Anglia, explică într-un videoclip care are aproape 2 milioane de vizualizări pe TikTok că obiceiul obișnuit de a apăsa snooze pe ceasul deșteptător este rău.

El afirmă că ignorarea acestui avertisment ne va readuce corpul într-un ciclu de somn.

Intrarea în ciclul somnului face ca organismul nostru să elibereze hormoni care ne ajută să dormim, ceea ce ne face să fim mai obosiți doar dacă întârzie să ne ridicăm.

Te-ar mai interesa: Avertisment privind ploșnițele de pat: Cum să ține...

Dr. Raj a spus că ne trezim când corpul nostru este inundat de substanțe chimice care pot provoca oboseală până la patru ore după trezire.

Deci, încearcă să renunți la leneveală și să te ridici cu primul sunet al ceasului cu alarmă.


2 – Așteaptă cel puțin o oră înainte de a-ți verifica telefonul

Care este primul lucru pe care îl faci în fiecare dimineață? mai mult ca sigur că mulți dintre voi pun mâna pe telefon telefonul, nu-i așa? Urmează verificarea mesajelor, a știrilor, a Facebook-ului, a Instagram-ului și a Tiktok-ului.

Te-ar mai interesa: Testul care te poate ajuta să aflii dacă suferi de...

Toate acestea ne distrug dimineața, a spus dr. Karan. În videoclip, el afirmă că atunci când ne trezim, creierul nostru trece treptat de la ceea ce se numește „delta theta la alfa în activitatea undelor cerebrale”.

Aceasta înseamnă că creierul tău devine mai alert în etape treptate, dar dacă interferezi cu acest ciclu dând scroll prin telefon, creierul va sări direct la stadiul alfa și va fi treaz prea repede.

Te-ar mai interesa: Simptome de deficit de vitamina B12: semnul de ave...

Raj a susținut că, dacă creierul nostru sare peste etape, ne vom simți neliniștiți și anxioși pe tot parcursul zilei.

„Îmi verificam telefonul primul lucru în fiecare dimineață de ani de zile și mă întrebam de ce mă simțeam atât de rău. Luați o pauză și veți fi surprins de cât de diferit vă simțiți”.

Dr. Karan Raj a recomandat cel puțin o oră de pauză de la trezire până la verificarea telefonului.

Te-ar mai interesa: ATENȚIE la durerile de picioare! Pot semnala afecț...


Trei greșeli matinale: 3 – Sari peste cafeaua de dimineață

Pentru mulți dintre noi, acest sfat pare imposibil de urmat: „Renunțați la cafeaua de dimineață!” „În visele voastre”, veți răspunde. Există, însă, o cale de mijloc, susține dr. Raj. 

Organismul nostru produce în mod natural hormonul de stres cortizol în fiecare dimineață, astfel încât să putem fi alertați și nivelul nostru de zahăr din sânge crește. Corpurile noastre știu în mod natural să ne trezească și obiceiul de a bea cafea atunci când ne trezim este greșit, deoarece nu va produce efectul dorit.

El recomandă să așteptăm până când nivelurile noastre naturale de cortizol scad mai târziu în cursul zilei pentru a savura o primă cafea.

Când se întâmplă acest lucru? La începutul după-amiezii, dar dacă este prea dificil pentru dvs., chiar și două ore după trezire e suficient.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private