vineri, august 19, 2022

Postul înseamnă și înălțarea spirituală, apropierea de Divinitate, însă are și un rol foarte bun în detoxifierea organismului. Totul este să alegi legumele, alimentele cele mai bune în acest sens.

Iată ce alimente te ajută să-ți detoxifici organismul, dar și să slăbești ușor:

Cartofii. Totul este să-i consumi fără pâine și să nu fie prăjiți. Cartofii sunt o sursă de de vitamine – C, B6, B3 și B2 esențiale organismului. În plus, fierul, fosforul, calciul, magneziul și zincul din cartofi contribuie la construirea și menținerea structurii osoase. Ei ajută și la menținerea sănătății inimii deoarece acu vitamina C, vitamina B6, potasiu și fibre toate acestea contribuie la scăderea colesterolul rău – LDL și te protejează de bolile cardiovasculare. Nu în ultimul rând fiindcă au  un conținut ridicat de fibre, cartofii ajută la prevenirea constipației și mențin sănătatea tractului digestiv. Totodată, cartofii pot contribuie la reducerea greutății corporale. Ideal este să mănânci cartofi copți.

Te-ar mai interesa: Țara în care tinerii sunt îndemnați să bea mai mul...

Sfecla roșie. Conține vitaminele A, B1, B2 și B6, C, sodiu, calciu, sulf, cupru, fier, iod, potasiu dar și antioxidanți. Consumul de sfeclă roșie ajută la combaterea anemiei, menține inima sănătoasă, stimulează digestia și protejează ficatul. În plus, are efecte diuretice şi previne complicaţiile cardiovasculare ale diabetului zaharat. Este ideală și pentru slăbit, deoarece deși este dulce sfecla roșie nu îngrașă, are foarte puține calorii. Sunt și studii care arată că sfecla roșie poate să ajute în lupta contra cancerului de colon.

Țelina. Aceasta este o sursă ideală de vitamine B1, B2, B6 și C, dar și de potasiu, acid folic, calciu, magneziu, fier, sodiu și aminoacizi esențiali. Sucul de țelină este un foarte bun detoxifiant al organismului. Așa că o poți folosi cu încredere fie ca suc, fie în supe în perioada postului. Totodată, țelina te ajută să slăbești, fiindcă are foarte puțin calorii. În plus, reglează cantitatea de zahăr din organism, deoarece este bogată în fibre și ajută la scăderea tensiunii arteriale.

Te-ar mai interesa: Un medicament vechi ajută la creșterea părului, sp...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private