Trei lucruri care ne pot schimba viaţa

Trei lucruri care ne pot schimba viaţa
Trei lucruri care ne pot schimba viaţa

Trei lucruri  ne pot schimba viaţa. Este pilda spusă de un un bunic evlavios, ajuns la o vârstă  înaintată,  nepoților săi. Multe întâmplări cu tâlc din viața sa le-a povestit acestora, iar ei, entuziasmați de toate prin care trecuse, l-au întrebat însă într-o zi.

  • Cum ai reușit bunicule să treci prin războaie, prin atâtea necazuri și lipsuri și cum ți-ai păstrat întodeauna această stăpânire de sine și acest echilibru cu care ne uimești și acum?
  • – Ei bine dragii mei! răspunse el. Să știți că eu întotdeauna am fost atent cu ochii mei, că tot răul din lume pătrunde în inima omului prin simțuri și mai ales prin văz. Când eram și eu mic ca voi preotul din sat m-a învățat să fac trei lucruri în fiecare zi, când plec de acasă:

– întâi, îmi ridic privirea spre cer ca să-mi aduc aminte că acolo sus, este Tatăl meu care mă veghează, El este cel mai important în viața mea și spre el mi se îndreaptă toată silința și putința;

– al doilea, îmi plec ochii la pământ și privesc la cât de puțin loc am nevoie pentru a-mi găsi și eu acolo mormântul,

– și în al treilea rând, privesc de jur împrejur la mulțimea de oameni care au de pătimit mai rău decât mine, la toți aceia care sunt bolnavi: ciungi, ologi. orbi, surzi, muți, nevoiași sau lipsiți de adăpost.

În felul acesta am trecut în viață prin toate suferințele, le-am îndurat fără cârtire și am trăit mulțumit și în pace cu lumea întragă și cu Bunul Dumnezeu.

Sursa: catehetica.ro

0 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox