duminică, ianuarie 29, 2023

Disfuncțiile erectile sau impotența pot distruge stima de sine a oricărui bărbat, dar pentru a rezolva această problemă trebuie aflate mai întâi cauzele.

Performanțele sexuale pot fi afectate de factori psihologici, dar cercetătorii Universității din Maryland spun că cel mai adesea este vorba de o cauză fizică. În 85% dintre cazuri , arată aceștia, circulația sanguină este deficitară, iar glandele sexuale nu sunt alimentate corespunzător cu sânge.

Te-ar mai interesa: Cancerul uterin: semne, simptome și rata de suprav...

Interesant este că boli precum scleroza multiplă, Parkinson și atacul de cord au legătură cu disfuncțiile erectile, ceea ce i-a făcut pe experți să creadă că de vină ar putea fi și nivelul scăzut de testosteron. Totuși, studii ulterioare au arătat că doar 5% din cazurile de impotență au la bază dereglări hormonale.

Accidententările, mai ales în zona pelvisului, pot distruge nervii din acea zonă, ducând astfel la impotență. În plus, performanțele sexuale au de suferit în urma unor operații precum cea de colon sau de rect.

Și medicamentele perturbă funcțiile sexuale ale unui bărbat. Institului Național de Sănătate din SUA a alcătuit o listă de pilule, iar în top se regăsesc antidepresivele, medicamentele pentru tratarea bolii Parkinson sau a hipertensiunii.

Te-ar mai interesa: NU CONSUMA suc de portocale înainte de masă! Poți ...

Renunțarea la fumat, păstrarea unei greutăți normale, dar și practicarea exercițiilor fizice sunt cele mai bune metode de prevenție a disfuncțiilor erectile, atarg atenția specialiștii.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private