Sari la conținut

Trei plante care ajută la reglarea tiroidei

Pentru a discuta despre plantele care ajută organismul să regleze glanda tiroidă, este important să subliniem ce este această parte a corpului, funcțiile și afecțiunile sale. De asemenea, este important să subliniem proprietățile plantelor care ajută organismul să reglementeze această glandă importantă.

În acest sens, Clinica Cleveland subliniază că „tiroida este o glandă mică, în formă de fluture, situată în partea din față a gâtului, sub piele. Ea face parte din sistemul endocrin și controlează multe funcții importante ale organismului prin producerea și eliberarea (secreția) anumitor hormoni”.

Site-ul mai notează că „principala funcție a tiroidei este aceea de a controla rata metabolismului (rata metabolică), care este procesul prin care organismul transformă alimentele pe care le consumă în energie. Fiecare celulă din organism are nevoie de energie pentru a funcționa.

Tiroida produce și secretă hormoni

Fiind o glandă endocrină, tiroida produce și secretă hormoni. Tiroida produce și secretă următorii hormoni:

Tiroxină (T4): Acesta este principalul hormon produs și eliberat de tiroidă. Deși tiroida produce cea mai mare parte a acestui hormon, nu are un efect prea mare asupra metabolismului dumneavoastră. Odată ce tiroida dvs. eliberează T4 în fluxul sanguin, acesta poate fi transformat în T3 printr-un proces numit deiodinare.

Triiodotironină (T3): Tiroida produce mai puțin T3 decât T4, dar efectul său asupra metabolismului este mult mai mare decât cel al T4.

Triiodotironina inversă (RT3): Tiroida produce cantități foarte mici de RT3, care inversează efectele T3.

Calcitonina: Acest hormon ajută la reglarea cantității de calciu din sânge.

Pentru a produce hormoni tiroidieni, glanda tiroidă are nevoie de iod, un element care se găsește în alimente (de obicei, sarea de masă iodată) și în apă. Glanda tiroidă captează iodul și îl transformă în hormoni tiroidieni. Dacă aveți prea mult sau prea puțin iod în organism, acesta poate afecta nivelul hormonilor pe care tiroida îi produce și îi eliberează.

Sursă foto: Arhivă Doctorul Zilei

Hormonii tiroidieni afectează următoarele funcții ale corpului:

  • Modul în care organismul dumneavoastră utilizează energia (metabolism).
  • Ritmul cardiac.
  • Respirația.
  • digestie
  • temperatura corpului.
  • dezvoltarea creierului
  • activitatea mentală
  • întreținerea pielii și a oaselor
  • fertilitatea

Pentru a ajuta această glandă să își îndeplinească funcțiile și să niveleze metabolismul organismului, există trei plante magice care, datorită proprietăților lor naturale, au multe bunătăți și beneficii pentru organism și îmbunătățesc funcțiile tiroidei.

Plantele medicinale sunt unele dintre cele mai utilizate elemente naturale folosite pe scară largă de mulți oameni din diferite părți ale lumii. Aceste plante, dintre care există sute de tipuri, sunt adesea consumate sub formă de ceaiuri sau infuzii.

Ceai de ardei iute

„Activează metabolismul atunci când este luat cu puțină miere înainte de masa principală a zilei. Stabilește o termogeneză internă în care pune în acțiune tiroida. Pentru aceasta trebuie să încălziți un pahar de apă, apoi adăugați un gram de piper cayenne cu o lingură de miere, la infuzat timp de 15 minute. Se lasă la infuzat și se bea”, precizează site-ul Adelgazar en Casa.

Ghimbir și apă de castravete

Se prelucrează o jumătate de castravete și se pune deoparte. Încălziți un pahar de apă pentru a prepara o infuzie cu o lingură de ghimbir ras. Într-o sticlă adăugați 4 pahare de apă, infuzia de ghimbir, o linguriță de mentă pennyroyal, suc de castravete și o jumătate de linguriță de spirulină.

Urzică

„Compușii săi stimulează rata metabolică și reduc senzația de slăbiciune din organism. Așadar, este o alegere bună pentru persoanele cu o tiroidă hipoactivă”, potrivit Adelgazar en Casa.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.