vineri, iulie 3, 2020

17 români se află pe Diamond Princess,  vasul de croazieră  aflat în carantină din cauza coronavirului. Trei dintre ei au cerul oficial statului român să fie repatriați.

Cei trei români vor fi preluați din Italia de către autoritățile din România cu o aeronavă militară. Vor ajunge joi sau vineri în țară și, așa cum este procedura, deși în acest moment știm că ei sunt sănătoși, li se vor face, totuși, testele, pentru a fi siguri că nu reprezintă un risc pentru alți oameni.

Citește și:

Tot pe vasul de croazieră aflat în carantină, alți doi români au fost depistați cu coronavirus, iar ei sunt tratați în spitale din Japonia. Ceilalți români care se aflau pe navă, pentru că în total erau 17, sunt membri ai echipajului și rămân în continuare pe vas.

Cei trei care vor ajunge în țară vin după ce au făcut solicitare autorităților să îi repatrieze. Ei vor fi aduși în România, unde vor fi ținuți în carantină în spații special amenajate. Nu este, însă, vorba despre cei doi români infectați deja cu virusul care sunt în carantină în Japonia.

Citește și:

”Toate persoanele care sunt infectate sunt internate și tratate în Japonia, iar ulterior, după ce starea sănătății se restabilește și testele sunt negative, pot să se reîntoarcă în ţara de domiciliu sau, mă rog, unde doresc, fără niciun fel de problemă, iar pentru persoanele care vin de pe vaporul unde au existat peste 600 de îmbolnăviri, chiar dacă sunt transferate în țările de origine și starea de sănătate este aparent bună, la momentul sosirii în țara de origine, ei sunt carantinaţi pentru o perioadă de două săptămâni,” a declarat dr. Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, pentru libertatea.ro.

Parteneri