marți, mai 30, 2023

Trei simptome cele mai grave asociate cancerului oral. În ultimii ani, tot mai multe persoane au fost diagnosticate cu cancer oral , în special în rândul bărbaților. Din nefericire, potrivit medicilor, apar în stadii mai avansate.

Așadar, fii atent la simptomele incipiente ale cancerului oral! Afla care sunt acestea de la dr. Corina Campean din emisiunea „La dentist cu Dr. Leahu”.

„Cancerul bucal este un subtip al cancerului capului si gatului si presupune o multiplicare haotica, necontrolata a unor celule scuamoase atipice. Prezentarea la medicul stomatolog de la primele simptome ale cancerului oral ofera o sansa mai mare de succes a tratamentului.

Te-ar mai interesa: Nutriționist: Topul celor mai bune alimente pentru...

Cauzele cancerului oral nu sunt pe deplin cunoscute, insa exista cativa factori de risc, precum: fumatul excesiv, consumul de alcool – mai ales alcoolul tare, nedistilat – si microtraumatisme din cavitatea bucala”, explică dr. Corina Campean.

Zonele unde apar cel mai des tumorile maligne orale

1.    Marginea limbii;

2.     Varful limbii;

3.    mucoasa obrajilor gingiile sau chiar buzele.

„E bine ca toata lumea sa recunoasca simptomele care apar in cazul cancerului oral. Printre acestea se numara: ulceratii sau rani la nivelul cavitatii bucale care nu au tendinta de vindecare sau care trec si reapar. De asemenea, senzatia de nod in gat sau de corp strain care duce la tulburari de inghitire a alimentelor sau sangerari dentare, precum si mobilitatea dentara – in lipsa unui diagnostic de boala parodontala – sunt semnale de alarma”, mai spune medical.

Te-ar mai interesa: Alimentul care declanșează creșterea alarmantă a g...

„La nivelul obrajilor pot aparea placarde sau pete albe sidefii, care nu se indeparteaza prin stergere.

Detectarea cancerului

Partea buna este ca vizitele regulate la medicul stomatolog sau la medicul chirurg pot ajuta la detectarea cancerului in timpul unui control de rutina, in urma examinarii cavitatii orale. În felul acesta se poate incepe tratamentul pentru cancerul oral cat mai devreme, iar sansele de vindecare sunt foarte mari”, a explicat medical pe YouTube.

Te-ar mai interesa: Două semne incipiente de cancer de colon. Medic: O...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private