Sari la conținut

Trei simptome cheie care arată că există cheaguri de sânge în corp. Semnale de alarmă apărute în timpul nopţii

Circulatia deficitară a sângelui
Credit foto: arhiva Doctorul Zilei
Simptomele apariţiei cheagurilor de sânge

Apariţia cheagurilor de sânge în vene poate semnala apariţia unor complicații cardiovasculare grave sau riscul unor boli la fel de grave precum embolia pulmonară. De aceea este important consultul medicului specialist când apar simptome neobişnuite şi îngrijorătoare.

În timpul somnului, corpul nostru poate trimite semnale că în vasele de sânge s-au format cheaguri de sânge. De obicei, aceste manifestări sunt rareori asociate cu o afecțiune periculoasă, iar acest lucru nu face decât să ducă la înrăutățirea ei.

Simptomele nocturne ale acestei probleme includ dificultăți de respirație și greutate în piept, mâini și picioare reci, salivare excesivă, potrivit  actualno.com.

Dificultatea respirației

Dificultatea respirației este o consecință a sângelui gros. Corpul tău nu primește suficient oxigen, în acest caz ajunge la plămâni mult mai puțin decât are nevoie. În plus, deșeurile metabolice sunt eliminate mai greu din organele interne și apare o intoxicație lentă, dar sigură.

Citeste si:

Supravegheați-vă respirația în timpul și după somn; trebuie să consultați un medic dacă simțiți greutate în piept și dificultăți de respirație”, recomandă experții portalului, citat de exquis.ro.

Mâini și picioare reci

Dacă în locuința dumneavoastră nu este frig, folosiți o pătură destul de călduroasă, dar mâinile și picioarele vă sunt încă reci, ar trebui să fiți atenți. Acest lucru se poate datora unui aport insuficient de sânge, care duce chiar la o ușoară amorțeală.

Salivare excesivă

Uneori, să salivezi un pic pe pernă este absolut normal. Dar dacă saliva curge dintr-o parte a gurii, ar putea fi un semn al unui cheag de sânge. Din cauza densității sângelui, creierul nu primește întotdeauna suficiente substanțe nutritive și oxigen, în acest caz unele funcții ale corpului au de suferit, de exemplu, controlul mușchilor faciali.

Înghițirea în vis, ca și cum ai mânca sau bea, poate fi, de asemenea, un semnal periculos. Dacă am dormit liniștit toată noaptea, atunci dimineața ar trebui să ne trezim odihniți și revigorați. Dar, uneori, când ne trezim, suferim de amețeli, dureri de cap. Din păcate, astfel de manifestări pot fi un semn al unui cheag de sânge în vase.

Adevărul este că amețelile apar foarte des din cauza alimentării insuficiente cu sânge a creierului și a hipoxiei. Iar acestea, la rândul lor, apar din cauza sângelui relativ gros care interferează cu fluxul normal. „Din același motiv, este posibil să vă simțiți slăbit în timpul zilei și să obosiți repede”, relatează portalul chinezesc Sina.

Semnele și simptomele de avertizare ale emboliei pulmonare

  • scurtarea bruscă a respirației durere sau disconfort în piept care se agravează la respirația profundă sau la tuse senzație de amețeală sau leșin
  • puls rapid
  • respirație rapidă
  • spută cu sânge

Orice lucru care interferează cu fluxul normal sau cu coagularea normală a sângelui poate provoca formarea unui cheag. Adesea, cauza constă în deteriorarea venei în urma unei intervenții chirurgicale sau a unei leziuni și în inflamația cauzată de o infecție sau de o rană.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.