Sari la conținut

Trei simptome de cancer care pot fi observate în timpul mesei. Când e cazul să te îngrijorezi

Credit foto: arhiva Doctorul Zieli

Trei simptome de cancer care pot fi observate în timpul mesei. Există peste 200 de tipuri diferite de cancer, dar unele au semne mai evidente decât altele.

Din fericire, există modalități de diagnostica un cancer în stadiile timpurii, înainte ca acesta să devină cu adevărat grav. iar unele semne și simptome pot fi observate în timp ce mănânci.

Depistarea timpurie a cancerului poate face o diferență uriașă și chiar îți poate salva viața. De aceea este atât de important să știi care sunt semnele. Dacă observați oricare dintre aceste semne, trebuie să mergeți la medicul dumneavoastră cât mai curând posibil.

durere
sursa foto: arhiva doctorul zilei

Trei simptome de cancer care pot fi observate în timpul mesei

Potrivit MacMillan Cancer Support, o organizație caritabilă britanică de top care ajută persoanele cu cancer și familiile lor, există trei semne la care trebuie să fii atent când mănânci.

1. Pierderea poftei de mâncare: Dacă simți adesea că nu mănânci la fel de mult sau dacă te simți sătul mai repede decât de obicei, ar trebui să te adresezi medicului tău. Este ușor să ignori acest lucru, dar dacă l-ai observat de câteva săptămâni, merită să fie verificat.

2. Probleme la mestecat și/sau la înghițire: Dacă întâmpini probleme la mestecat și la înghițit mesele, este ceva ușor de observat. Dacă mâncatul îți provoacă dureri regulate, este timpul să soliciți ajutor medical.

3. Arsuri la stomac și indigestie: Atât arsurile la stomac, cât și indigestia pot fi frecvente după o masă copioasă sau condimentată, dar dacă persistă în majoritatea zilelor timp de trei săptămâni, este important să consulți un medic pentru a verifica dacă este ceva grav.

Când e cazul să te îngrijorezi

Ora cinei este un moment cheie al zilei pentru a fi atenți la oricare dintre aceste probleme. O burtă umflată ar putea fi un semn de cancer, deoarece este un simptom al multor afecțiuni, cum ar fi cancerul de ovar sau de trompe uterine.

De asemenea, oamenii ar trebui să-și monitorizeze mișcările intestinale. Orice schimbare drastică care durează trei săptămâni sau mai mult trebuie luată în considerare.

Aceasta ar putea include un scaun moale, un scaun prea tare, o creștere a vizitelor la toaletă sau chiar prezența sângelui în fecale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel