Categories: Expertul zilei

Trei tratamente minune: Vitamina D, Omega-3 și exercițiile fizice pot reduce riscul de CANCER cu 61%

Trei tratamente minune: Vitamina D, Omega-3, exercițiile fizice pot reduce riscul de CANCER cu 61%.

Studiile au arătat că vitamina D inhibă creșterea celulelor canceroase. În mod similar, Omega-3 poate inhiba transformarea celulelor normale în celule canceroase și s-a demonstrat că exercițiile fizice îmbunătățesc funcția imunitară și scad inflamația, ceea ce poate ajuta la prevenirea cancerului.

Trei tratamente minune: Vitamina D, Omega-3 și exercițiile fizice pot reduce riscul de CANCER cu 61%

Potrivit unui studiu, o combinație de doze mari de vitamina D, Omega-3 și exerciții simple de forță acasă poate ajuta la reducerea riscului de cancer la adulții sănătoși cu vârsta de 70 de ani sau mai mult cu 61%.

Publicat în Frontiers in Aging, este primul studiu care testează beneficiul combinat al trei intervenții de sănătate publică la prețuri accesibile pentru prevenirea cancerelor invazive – care a crescut dincolo de țesutul sau celulele originale unde s-a dezvoltat și s-a răspândit la țesuturile din jur, altfel sănătoase. 

În afară de recomandările preventive, cum ar fi fumatul și protecția solară, eforturile de sănătate publică care se concentrează pe prevenirea cancerului sunt limitate, potrivit doctorului Heike Bischoff-Ferrari de la Spitalul Universitar din Zurich din Elveția.

„Eforturile preventive la adulții de vârstă mijlocie și în vârstă de astăzi sunt limitate în mare măsură la eforturile de screening și vaccinare”, a remarcat Bischoff-Ferrari, potrivit greaterkashmir.com

Beneficii cumulate asupra riscului de cancer invaziv

Cu toate acestea, a existat o lipsă de studii clinice solide care să demonstreze eficacitatea acestor trei intervenții simple, singure sau combinate. Bischoff-Ferrari și colegii săi au testat efectul unei doze mari zilnice de vitamina D3 (o formă de suplimente de vitamina D), al Omega-3 suplimentari zilnic și al unui simplu exercițiu de forță acasă, singuri și în combinație, asupra riscului de cancer invaziv în rândul adulți în vârstă de 70 de ani sau mai mult.

Procesul de trei ani, desfășurat în Elveția, Franța, Germania, Austria și Portugalia, a implicat 2.157 de participanți.

Rezultatele arată că toate cele trei tratamente (Vitamina D3, Omega-3 și exerciții fizice) au avut beneficii cumulate asupra riscului de cancer invaziv, a spus Bischoff-Ferrari.

Fiecare dintre tratamente a avut un beneficiu individual mic, dar atunci când toate cele trei tratamente au fost combinate, beneficiile au devenit semnificative din punct de vedere statistic, iar cercetătorii au observat o reducere generală a riscului de cancer cu 61%.

„Rezultatele noastre, deși se bazează pe comparații multiple și necesită replicare, se pot dovedi a fi benefice pentru reducerea poverii cancerului”, a mai spus Bischoff-Ferrari, adăugând necesitatea unor studii suplimentare.

Recent Posts

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

30 de minute ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

59 de minute ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

2 ore ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

2 ore ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

2 ore ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică