duminică, martie 26, 2023

Trei tratamente minune: Vitamina D, Omega-3, exercițiile fizice pot reduce riscul de CANCER cu 61%.

Studiile au arătat că vitamina D inhibă creșterea celulelor canceroase. În mod similar, Omega-3 poate inhiba transformarea celulelor normale în celule canceroase și s-a demonstrat că exercițiile fizice îmbunătățesc funcția imunitară și scad inflamația, ceea ce poate ajuta la prevenirea cancerului.

Te-ar mai interesa: Theo Rose: Copilul meu…Nu știu ce a avut. Po...

Trei tratamente minune: Vitamina D, Omega-3 și exercițiile fizice pot reduce riscul de CANCER cu 61%

Potrivit unui studiu, o combinație de doze mari de vitamina D, Omega-3 și exerciții simple de forță acasă poate ajuta la reducerea riscului de cancer la adulții sănătoși cu vârsta de 70 de ani sau mai mult cu 61%.

Publicat în Frontiers in Aging, este primul studiu care testează beneficiul combinat al trei intervenții de sănătate publică la prețuri accesibile pentru prevenirea cancerelor invazive – care a crescut dincolo de țesutul sau celulele originale unde s-a dezvoltat și s-a răspândit la țesuturile din jur, altfel sănătoase. 

În afară de recomandările preventive, cum ar fi fumatul și protecția solară, eforturile de sănătate publică care se concentrează pe prevenirea cancerului sunt limitate, potrivit doctorului Heike Bischoff-Ferrari de la Spitalul Universitar din Zurich din Elveția.

Te-ar mai interesa: Dr. Greer, renumit medic oftalmolg, despre primele...

„Eforturile preventive la adulții de vârstă mijlocie și în vârstă de astăzi sunt limitate în mare măsură la eforturile de screening și vaccinare”, a remarcat Bischoff-Ferrari, potrivit greaterkashmir.com

Beneficii cumulate asupra riscului de cancer invaziv

Cu toate acestea, a existat o lipsă de studii clinice solide care să demonstreze eficacitatea acestor trei intervenții simple, singure sau combinate. Bischoff-Ferrari și colegii săi au testat efectul unei doze mari zilnice de vitamina D3 (o formă de suplimente de vitamina D), al Omega-3 suplimentari zilnic și al unui simplu exercițiu de forță acasă, singuri și în combinație, asupra riscului de cancer invaziv în rândul adulți în vârstă de 70 de ani sau mai mult.

Te-ar mai interesa: Accident grav feroviar în România! O locomotivă a ...

Procesul de trei ani, desfășurat în Elveția, Franța, Germania, Austria și Portugalia, a implicat 2.157 de participanți.

Rezultatele arată că toate cele trei tratamente (Vitamina D3, Omega-3 și exerciții fizice) au avut beneficii cumulate asupra riscului de cancer invaziv, a spus Bischoff-Ferrari.

Fiecare dintre tratamente a avut un beneficiu individual mic, dar atunci când toate cele trei tratamente au fost combinate, beneficiile au devenit semnificative din punct de vedere statistic, iar cercetătorii au observat o reducere generală a riscului de cancer cu 61%.

Te-ar mai interesa: Studiu: Valorile ridicate ale colesterolului nu am...

„Rezultatele noastre, deși se bazează pe comparații multiple și necesită replicare, se pot dovedi a fi benefice pentru reducerea poverii cancerului”, a mai spus Bischoff-Ferrari, adăugând necesitatea unor studii suplimentare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private