Sari la conținut

Trei vitamine și suplimente pe care toată lumea ar trebui să le ia în timpul iernii

pastila
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
deficiența de vitamina B3

Pe măsură ce se apropie iarna, zilele devin mai scurte și inevitabilele boli de sezon încep să facă ravagii în ceea ce privește starea noastră de bine.

Scăderea dramatică a expunerii la lumina soarelui ne poate perturba ceasul intern al corpului și poate duce la o lipsă de nutrienți esențiali. Dar asta nu este tot. Nivelul de stres tinde să crească și el în această perioadă a anului. Faptul că petrecem prea mult timp în casă alături de alte persoane, alături de apropierea Crăciunului și de criza actuală a costului vieții, toate acestea se adaugă la o perioadă deosebit de solicitantă pentru mulți dintre noi. Ținând cont de acest lucru, Abi Roberts, nutriționist sportiv de la Bulk.com, dezvăluie cele mai bune alimente și suplimente pe care să le luăm în timpul lunilor de iarnă pentru a susține imunitatea, a menține sănătatea și a ne ajuta să fim fericiți, scrie Mirror.

Vitamina D – pentru a combate lumina naturală redusă a soarelui

Abi spune: „Vitamina D este un element de bază absolut în lunile de iarnă, deoarece expunerea noastră la lumina naturală a soarelui este limitată din octombrie până în martie, ceea ce poate duce la niveluri scăzute de vitamina D. Acest nutrient este esențial, deoarece joacă un rol crucial în menținerea unui sistem imunitar sănătos și a rezistenței oaselor. Suplimentarea cu vitamina D poate contribui la atenuarea riscului de deficiență și la susținerea bunăstării generale în timpul lunilor mai întunecate.”

Vitamina C și zinc – pentru a stimula imunitatea

Vitamina C asociată cu zinc este, de asemenea, esențială pentru sezonul gripei, după cum explică Abi: „Atât vitamina C, cât și zincul sunt vitale pentru un sistem imunitar robust. Consumul acestor suplimente în timpul iernii poate ajuta la susținerea apărării organismului împotriva afecțiunilor comune de iarnă. Vitamina C este, de asemenea, importantă pentru a menține sănătatea pielii, a oaselor și încurajează vindecarea rănilor”.

Echinacea – protejează împotriva bolilor de iarnă

Abi spune: „Echinacea este un supliment popular pe bază de plante cunoscut pentru potențialul său de a stimula funcția sistemului imunitar. În timpul iernii, când răcelile și gripa sunt mai frecvente, încorporarea echinaceei în regimul dumneavoastră de suplimente poate oferi o protecție suplimentară, ajutând la reducerea severității și duratei bolii.”

sursa foto: arhiva doctorul zilei

Consumul de alimente corecte

Este la fel de important să consumăm alimentele potrivite pentru a ne stimula imunitatea în această iarnă.

Citricele – o sursă bună de vitamina C

Pentru cei cărora le este mai ușor să includă vitaminele în dieta lor decât să ia tablete, Abi spune: „Fructele precum lămâile, limetele și portocalele pot oferi un aport semnificativ de vitamina C și pot avea un gust răcoritor și înălțător în timpul lunilor albastre de iarnă.”

Turmericul – are proprietăți antiinflamatorii

Abi explică: „Turmericul conține curcumină, un compus cu puternice proprietăți antiinflamatorii și antioxidante. Adăugarea turmericului în mâncărurile de iarnă sau administrarea acestuia sub formă de capsule poate ajuta la ameliorarea inflamației, la calmarea durerilor și a durerilor legate de iarnă și la susținerea bunăstării generale în timpul lunilor de iarnă.”

Alimente fermentate – promovează un intestin sănătos

Abi spune: „Încorporarea alimentelor fermentate, cum ar fi iaurtul, chefirul și varza murată, în dieta dumneavoastră de iarnă poate fi deosebit de benefică. Aceste alimente sunt bogate în probiotice, care promovează un microbiom intestinal sănătos. Un intestin bine echilibrat poate ajuta la întărirea sistemului imunitar, îmbunătățind capacitatea organismului dumneavoastră de a se apăra de bolile de iarnă și de a menține starea generală de bine.”

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: