Sari la conținut

Tribut pentru medicii români care i-au salvat viaţa unui chitarist celebru după un infarct

Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Celebrul chitarist american Al Di Meola revine în România, după ce anul trecut i s-a făcut rău pe scena de la Arenele Romane. El va susţine un concert în 3 iunie, la Sala Palatului, unde va aduce un tribut medicilor care i-au salvat viaţa la în septembrie 2023.

Concertul programat luni, 3 iunie, va fi marcat de două momente speciale, unul fiind un tribut adus medicilor care i-au salvat viaţa la finalul anului trecut, iar cel de-al doilea îl reprezintă un duet pe care îl pregăteşte de ceva vreme împreună cu prietenul Ovidiu Lipan Ţăndărică.

Cei doi s-au împrietenit după infarctul cântăreţului american de la finalul anului trecut şi caută cea mai bună variantă pentru a urca împreună pe scena Sălii Palatului în data de 3 iunie, potrivit News.ro.

sursa foto: News.ro

Ales de patru ori „cel mai bun chitarist de jazz al tuturor timpurilor”, Al Di Meola este cunoscut  în rândul iubitorilor muzicii de calitate pentru stilul de fusion-jazz experimental al cărui promotor este. Colaborarile de excepţie pe care le-a avut însă, de-a lungul anilor, cu cele mai reprezentative figuri ale muzicii contemporane printre care se numără Chick Corea, Luciano Pavarotti, Paco de Lucia, Phil Collins, Santana, John McLaughlin, Jimmy Page, Stevie Wonder sau Jean Luc Ponty i-au adus renumele mondial şi titlul de „pioner al muzicii instrumentale interpretate cu sufletul!”.

El a fost internat, în septembrie 2023, la Spitalul ”Bagdasar – Arseni” din Capitală, cu probleme cardiace, după ce i s-a făcut rău în timpul concertului din Capitală. După externare, artistul a mulţumit echipei medicale din România şi prietenilor săi Peo Alfonsi şi Sergio Martinez care „m-au ţinut de mână în timp ce eram pe podea în culise ţipând şi gemând”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel