Sari la conținut

Tricomonaza, afecțiunea care trebuie tratată în cuplu

Tricomonaza. Iubirea aduce cu sine o mulțime de sentimente frumoase. Mai ales, vara este anotimpul în care ne îndrăgostim ușor, cu toate acestea schimbarea frecventă a partenerilor presupune un risc substanțial asupra stării de sănătate.

O problemă extrem de des întâlnită și periculoasă este tricomonaza.

Tricomonaza este o afecțiune cauzată de parazitul numit Trichomonas vaginalis și este practic, singurul tip de vaginită care se ia prin contact sexual neprotejat. Boală este întâlnită atât la femei, cât și la bărbați.

Medicii spun că după un contact sexual neprotejat, un bărbat infectat va avea probleme la nivelul uretrei sau al prepuțului, iar simptomele sunt absente. De aceea, mulți nici nu știu că sunt bolnavi, ceea ce reprezintă un risc considerabil de infectare a partenerelor, mai ales dacă acestea se schimbă des. La femei, boala se dezvoltă la nivelul vaginului, uretrei, colului utrerin, vezicii urinare.

Nici la femeie simptomele nu sunt prezente. De regulă, acestea apar destul de târziu, după câteva săptămâni de la infectare. Mai mult, atunci când apar, la femei simptomele sunt agresive în manifestări înaintea menstruației . De exemplu, dacă parazitul a infectat vaginul, femeia respectivă va avea anumite scurgeri galbene-verzui  cu un puternic miros neplăcut. Dar se va lupta și cu un prurit accentuat precum și cu dureri la contactul sexual.

Care sunt simptomele în cazul bărbaților:

În cazul bărbaților, manifestările sunt moderate și atunci când este afectată uretra, apar scurgeri incolore sau galbene-verzui. Aceștia au și o senzație de usturime prezentă la urinare, sau chiar durere și senzația de înțepătură la urinare.

Care sunt complicațiile:

În lipsa tratamentului, tricomonaza va ajunge să infecteze epididimul sau prostata. Uneori, poate să ducă la infertilitate în cazul bărbaților. La femei, afecțiunea poate duce la o naștere prematură sau la un avort spontan. De aceea, este esențial să mergi la medic pentru efectuarea analizelor, stabilirea diagnosticului și mai ales să faceți tratament. Da, tratamentul se face în cuplu, deoarece altfel există posibilitatea ca unul dintre parteneri să se vindece, iar celalalt nu și infecția se ia în cuplu.

Ideal este să se folosească cu încredere prezervativul, singurul care te poate apăra de acestă infecție. Cu atât mai mult, dacă ai obiceiul de a schimba des partenerii.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: