Sari la conținut

Trucul neobișnuit prin care Jennifer Lopez ține la distanță pofta de mâncare excesivă

Jennifer Lopez
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Cum poți reduce pofta de mâncare

Cu un trup fabulos la 54 de ani,  Jennifer Lopez pare să fi găsit un truc magic pentru a-și opri pofta de mâncare. Și, din fericire, acest obicei special nu implică medicamente sau diete restrictive.

Revista Glamour relatează că vedeta folosește aromaterapie și cu siguranță nu este singură.

În fiecare zi, Lopez petrece 15 minute inhalând aroma uleiului esențial de grapefruit pentru a suprima dorința de a ronțăi ceva. Deși nu se poate nega că uleiurile esențiale și alte practici de medicină alternativă au crescut considerabil în popularitate, cercetările încă lipsesc cu privire la potențialele beneficii pentru sănătate ale aromaterapiei.

După cum se dovedește, unele cercetări sugerează că, de fapt, acest truc ar putea să nu fie atât de magic și că ar exista o legătură științifică între uleiul de grapefruit și reducerea poftelor.

grapefruit
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei

Legătura dintre uleiul de grepfrut și reducerea apetitului

Prin presiune aplicată, uleiul de grapefruit este obținut din glandele cojii citricelor, explică Healthline. Cincisprezece minute de aromoterapie par să fie punctul ideal.

Într-un studiu pe animale din 2005, publicat în Neuroscience Letters, cercetătorii au expus șobolanii la aroma uleiului de grapefruit timp de 15 minute de trei ori pe săptămână. Rezultatele studiului au arătat scăderi ale cantităților de hrană, precum și scăderi ale greutății corporale.

Cercetătorii au atribuit abilitățile de suprimare a poftei de mâncare ale uleiului de grapefruit unui compus cunoscut sub numele de limonen, care s-a dovedit că reduce apetitul muștelor atunci când este utilizat în combinație cu zahăr natural (zaharoză), conform unei analize sistematice din 2023 publicată în Jurnalul Internațional de Moleculare. Științe.

Compusul poate realiza acest lucru prin stimularea metabolismului nostru și îmbunătățirea transportului de nutrienți în organism, relatează U.S. News & World Report. În plus, uleiul de grapefruit pare să activeze nervii autonomi legați de digestie, toți care pot juca în facilitarea pierderii în greutate și suprimarea apetitului.

Cum poți reduce pofta de mâncare excesivă

Fie că dorim după o gustare sărată, fie că ne dorim ceva dulce, toți avem pofte din când în când. Dacă dorești să scapi de poftele în timpul unei zile aglomerate, poate că merită să porți o sticluță de ulei de grapefruit în buzunar .

Dacă aromaterapia nu este stilul tău, U.S. News & World Report sugerează alternativ să freci până la trei picături de ulei pe încheieturi și pe piept pentru a menține pofta la distanță.

Deși contactul direct cu pielea sau adulmecarea uleiurilor esențiale nu este, în general, considerată dăunătoare, acestea nu ar trebui să fie niciodată ingerate, deoarece acest lucru poate avea efecte periculoase și poate pune viața în pericol dacă sunt consumate în exces.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel